More
  ΑρχικήΆρταΆναψαν τα αίματα στη συνεδρίαση του ΔΣ Άρτας για το Επιχειρηματικό Πάρκο

  Άναψαν τα αίματα στη συνεδρίαση του ΔΣ Άρτας για το Επιχειρηματικό Πάρκο

  Δημοσιεύθηκε:

  Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ.Αρταίων με βασικό θέμα τη συζήτηση για τη χωροθέτηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας, ένα θέμα που αξίζει να σημειώσουμε ότι η αντιπολίτευση ζήτησε να συζητηθεί με υπογραφή δεκαέξι δημοτικών συμβούλων, αν και η Δημοτική Αρχή ζήτησε να αναβληθεί η συζήτησή του…

  Ωστόσο, μετά από ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα εν τέλει συζητήθηκε. Πολλές και μεγάλες αλήθειες ακούστηκαν κατά τη συνεδρίαση, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ μου για το Επιχειρηματικό Πάρκο που δημοσιεύτηκε στις 3 Νοεμβρίου με τίτλο “Επιχειρηματικό Πάρκο ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ”.

  Το λόγο πήρε αρχικά η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια, η οποία έκανε μακροσκελή αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης αυτής, παρουσιάζοντας τα λάθη, τις ελλείψεις σωστού σχεδιασμού, καθώς και τις βαρύγδουπες δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες εν τέλει αναιρέθηκαν από τον ίδιο το Δήμαρχο Αρταίων με την πάροδο του χρόνου, προκαλώντας “χάος” σε φορείς και πολίτες της Άρτας.

  Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμιάς παίρνοντας το λόγο επεσήμανε “Εμμένουμε στην απόφαση που πήραμε στο Τοπικό Συμβούλιο και σας παρακαλούμε να τη σεβαστείτε”.

  Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Δημήτρης Χουλιάρας, εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Άρτας ξεκαθάρισε τη θέση του Επιμελητηρίου, μετά και τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Καλαμιάς, δηλώνοντας “Να ξεκαθαρίσουμε ότι τα Επιμελητήρια ανά την Ελλάδα δεν επιλέγουν περιοχές, αλλά απευθύνονται στις δημοτικές αρχές που βρίσκουν, με βάση τη νομοθεσία και την καταλληλότητα μιας περιοχής, τις καλύτερες περιοχές για να γίνει το επιχειρηματικό πάρκο.

  Έτσι έγινε και εδώ, κάποια στιγμή μας είπαν ότι τα Κρικούκια ήταν η κατάλληλη περιοχή και μετά μας είπαν να δούμε ξανά το θέμα μαζί με δύο νέες περιοχές, όπου βάσει μελέτης καταλληλότερη φαινόταν η περιοχή της Καλαμιάς. Εμείς θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν επιλέγουμε ΕΜΕΙΣ ως Επιμελητήριο περιοχή!

  Εμείς θέλουμε να ΓΙΝΕΙ το Επιχειρηματικό Πάρκο, το πού θα γίνει είναι απόφαση της Δημοτικής Αρχής, του Δήμου Αρταίων, των Τεχνικών Υπηρεσιών… Εμείς δεν θα μπούμε ανάμεσα ούτε στο Δήμο ούτε στην Τοπική Κοινότητα Καλαμιάς. Εμείς δεν θα πάρουμε θέση να μπούμε ανάμεσα σε κανέναν! Εμάς ορίστε μας πού θα γίνει το Βιομηχανικό Πάρκο, ώστε να κάνουμε τις κατάλληλες ενέργειες…”

  Ως εκπρόσωπος των κατοίκων της Καλαμιάς μίλησε ο Ανδρέας Ζιώβας δηλώνοντας ότι βάσει νομοθεσίας η περιοχή Λιβάδια της Καλαμιάς ανήκει δικαιωματικά για χρήση στην Τοπική Κοινότητα Καλαμιάς κι όχι στο Δήμο Αρταίων “Αγωνιζόμαστε για το χωριό μας… Δείξτε λίγη κατανόηση… Σας έφερα φωτογραφίες της περιοχής με βοσκοτόπια. Δεν είναι κρίμα αυτήν την περιοχή να την εγκλωβίσουμε; Σταματήστε πια, τί σας έπιασε με αυτήν την Καλαμιά; Στο όριο των Λιβαδιών υπάρχουν ακτινίδια! Κι άλλο καλό που κάναμε, πέρασε ο δρόμος και μας έκοψε την περιοχή μας για την πρόοδο της χώρας μας. Και το κάναμε ευχαρίστως. Επιπλέον, έχουμε δώσει δέκα στρέμματα για τα σκουπίδια.

  Τί άλλο να δώσουμε; Να δώσουμε και τα σπίτια μας;;; Σκέφτομαι αυτή τη στιγμή: τί συμβαίνει στον αγαπημένο μου Δήμαρχο και επιμένει σε αυτές τις πράξεις που κάνει; Δηλαδή λέει: είτε θέλετε είτε δεν θέλετε εγώ θα το κάνω! Είθε ο Θεός να σας βοηθήσει και να αποφασίσετε αυτό που θέλει η κοινότητα Καλαμιάς! Θέλουμε να μην ασχοληθείτε ξανά με αυτήν την περιοχή γιατί είναι πολύ κρίμα!”

  Την παρέμβασή του έκανε και τοπικός φορέας της περιοχής που δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων ότι είχε προειδοποιήσει το Δήμαρχο Αρταίων πριν καιρό να μην ταράξει την ήρεμη ζωή των κατοίκων της Καλαμιάς “Μην παίζετε με τους Καλαμιώτες, δεν είναι Χαλκιαδιώτες!” είχε πει προς το Δήμαρχο Αρταίων, πριν ακόμη ξεκινήσει τις ενέργειες για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου εκεί.

  Τέλος, αξίζει να αναφέρω τις σκέψεις του κυρίου Καλώνη, οι οποίες με βρίσκουν σύμφωνη, δεδομένου ότι αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση στο άρθρο μου για τα κλειστά καταστήματα της Άρτας που περιμένουν ενοικιαστή.

  Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι εποχές είναι δύσκολες και τα προβλήματα των επιχειρήσεων τα ανέδειξε η εφημερίδα μας με το άρθρο μου για τα δεκάδες μαγαζιά που είναι κλειστά στην Άρτα και περιμένουν ενοικιαστή. Η σκέψη του λοιπόν είναι “Άραγε ποιος θα πάει τώρα να στήσει την επιχείρησή του στο Επιχειρηματικό Πάρκο Άρτας; Η μισή Σκουφά είναι κλειστή και ο κόσμος δεν έχει χρήματα να ψωνίσει. Αν είναι να γίνει υπό τέτοιους όρους το Επιχειρηματικό Πάρκο να μην γίνει, αν γίνει, να γίνει σωστά, ώστε να βοηθήσει τον κόσμο, να βοηθήσεις τους επιχειρηματίες να δουν μια άσπρη μέρα, να υπάρχουν θέσεις εργασίας να δουλέψει ο κόσμος, να βοηθήσει τους αγρότες και πολλά άλλα…”

  Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε μια πολύ εύλογη ερώτηση. Υπάρχουν άραγε επιχειρηματίες που να πάρουν το ρίσκο αυτό σε μια τόσο κρίσιμη εποχή να στήσουν την επιχείρησή τους μέσα στο Επιχειρηματικό Πάρκο Άρτας, δεδομένου ότι τα πράγματα οικονομικά και κοινωνικά πάνε από το κακό στο χειρότερο για τις επιχειρήσεις;

  Θα είναι άραγε αρκετές αυτές οι επιχειρήσεις ή μήπως όχι; Θα έχουν την κερδοφορία που θα τις κρατήσει ανοιχτές ή μήπως όχι; Κι από όλες αυτές τις ερωτήσεις, προκύπτει μια βασική ερώτηση για τον κοινό νου: Θα μπορέσει η Άρτα να φτιάξει ένα επιτυχημένο Επιχειρηματικό Πάρκο ή μήπως όχι;;; Οψόμεθα…

   

   

  Ειρήνης Κατσούλα – ΜΑΧΗΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

  Τελευταία νέα

  Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τη Δευτέρα – Βαθμιαία υποχώρηση από την Τρίτη

  Μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιουλίου θα διατηρηθούν στη χώρα μας οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες...

  Ένθετο Τουρισμός: Αυξημένη τουριστική κίνηση σε Κέρκυρα και Λευκάδα

  Το Ιόνιο πρωταγωνιστεί και φέτος στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών,  με την τουριστική κίνηση σε...

  Εύσημα στην Ελλάδα από την Γενική Διευθύντρια του ΔΟΜ για το ανθρωπιστικό έργο και τα προγράμματα Ένταξης

  Η ένταξη των προσφύγων στην κοινωνικοοικονομική ζωή βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης εργασίας που...

  Περισσότερα

  Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τη Δευτέρα – Βαθμιαία υποχώρηση από την Τρίτη

  Μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιουλίου θα διατηρηθούν στη χώρα μας οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες...

  Ένθετο Τουρισμός: Αυξημένη τουριστική κίνηση σε Κέρκυρα και Λευκάδα

  Το Ιόνιο πρωταγωνιστεί και φέτος στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών,  με την τουριστική κίνηση σε...