More
  ΑρχικήΆρταΆρτα: Συνεδρίαση ΠΕΔ και ΚΕΔΕ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Άρτα: Συνεδρίαση ΠΕΔ και ΚΕΔΕ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Δημοσιεύθηκε:

  Η «καρδιά» της αυτοδιοίκησης χτύπησε από το πρωί της Τετάρτης στην Άρτα, καθώς  για πρώτη φορά στην πόλη μας συνεδρίασαν τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (ΠΕΔ) όσο και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τη συμμετοχή Δημάρχων απ’ όλη τη χώρα. Είχε προηγηθεί σχετική πρόσκληση του εκλεγμένου μέλους της ΚΕΔΕ και Δημάρχου ΑρταίωνΧρήστου Τσιρογιάννη.

  Ζητήματα που αφορούν τους Αρτινούς στην ημερήσια διάταξη

  Στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τους Αρτινούς αλλά και γενικότερα τους Ηπειρώτες και έφερε στο τραπέζι ο Δήμαρχος Αρταίων.

  Πρόκειται για:

  • το ζήτημα του ειδικού τέλους 3% -επιστροφή από τα ακαθάριστα έσοδα των παραγωγών των μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων σε Δημότες και Δήμους, όπως από το Πουρνάρι για την Άρτα και τους Αρτινούς,

  • την παραχώρηση δημόσιων παραποτάμιων εκτάσεων στους Δήμους, εντός πόλεων,

  • την εκ νέου τετράμηνη παράταση των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας,

  • την συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ μιας θεματικής κλειστής έκθεσης, ένα Φεστιβάλ παραδοσιακών προϊόντων και Γαστρονομίας, την περίοδο της Εμποροπανήγυρης το Σεπτέμβριο

  • την επαναφορά της μοριοδότησης των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση των κριτηρίων επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης Προϊσταμένων Γραφείων, Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Σ.Ε.Κ. οι οποίοι συμμετέχουν-στελεχώνουν θέσεις διοίκησης φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, Δημάρχου ή Αντιδημάρχου (αιρετών ΟΤΑ Α’ Βαθμού). Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σφήκας και

  • σχετικά με την νομοθεσία περί κοινόχρηστων χώρων και τη δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Δήμους, θέματα τα οποία εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Λιόντος.

  • Αντί «τηλεδιάσκεψης» 25 Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι επισκέφτηκαν την Άρτα

  Στις συνεδριάσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων:

  Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων – Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου-Χολάργου και Πρόεδρος ΙΤΑ, Γρηγόρης Κωνσταντέλος Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης και Πρόεδρος Θεσμών ΚΕΔΕ), Γεώργιος Παπαναστασίου Δήμαρχος Αγρινίου, Υδραίου Μερόπη-Σπυριδούλα Δήμαρχος Κεντρικής Κερκύρας & Διαποντίων Νήσων, Χρυσάφης Αλέξανδρος Δήμαρχος Σερρών, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος Πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης, Δημήτριος Μπίρμπας πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω, Χρήστος Τεντόμας Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, Δημήτριος Τσιαντής Δημοτικός Σύμβουλος Λίμνης Πλαστήρα, Χρήστος Ντακαλέτσης Δήμαρχος Δωδώνης – Πρόεδρος ΠΕΔ, Ροζίνα Βαβέτση, Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Περικλής Μίγδος Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Χρήστος Χασιάκος, Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Νίκος Καλαντζής Δήμαρχος Ζηρού, Νίκος Γεωργάκος Δήμαρχος Πρέβεζας, Nίκος Ζαχαριάς Δήμαρχος Πάργας, Ιωάννης Λώλος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Σπυρίδων Παππάς Δήμαρχος Φιλιατών, Ιωάννης Καραγιάννης Δήμαρχος Σουλίου, Γεώργιος Σουκουβέλος Δήμαρχος Ζαγορίου, Μιχάλης Πλιάκος Δήμαρχος Ζίτσας, Νικόλαος Έξαρχος Δήμαρχος Κόνιτσας, Κωνσταντίνος Καψάλης Δήμαρχος Μετσόβου, Βαγγέλης Πήχας Αντιδήμαρχος Δήμου Ιωαννίνων, Παντελής Κωλέτσος Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας και οι Επικεφαλής Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων κ.κ. Τζένη Ταπραντζή, Γιάννης Παπαλέξης, Βάσω Αμπελογιάννη, υπηρεσιακά στελέχη της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ και Σωματεία Εργαζομένων Ηπείρου.

  Στο πλαίσιο του Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε περίπατος στο κέντρο της πόλης, στα εν εξελίξει έργα, όπως η ανάπλαση πεζοδρομημένου κέντρου της πόλης, το ιστορικό Δημαρχείο και στα ιστορικά μνημεία της πόλης.

  Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, κάνοντας έναν απολογισμό των συνεδριάσεων: «Η Άρτα ούτε φτωχός συγγενής είναι, ούτε δεύτερης κατηγορίας. Είναι μεγάλη επιτυχία την εποχή των τηλεδιασκέψεων να σηκώνονται οι Δήμαρχοι και να έρχονται στην πόλη μας για να συνεδριάσουν. Αυτό κάτι σημαίνει και σε προσωπικό επίπεδο και τους ευχαριστώ θερμά αυτό. Σημαίνει, όμως, και ότι η εικόνα της Άρτας προς τα έξω έχει αλλάξει, έχει βελτιωθεί με έργα και όχι με ταξίματα και εύκολα λόγια».

  Από την πλευρά του,ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δημήτρης Παπαστεργίου, εξήρε το έργο της Δημοτικής Αρχής δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον Χρήστο Τσιρογιάννη τονίζοντας πως «το έργο του μιλάει από μόνο του», με τον Δήμαρχο Αρταίων να δηλώνει πως ο Δήμαρχος Τρικκαίων «είναι πλέον φίλος καρδιακός και ένα σταθερό παράδειγμα για όλους εμάς τους Δημάρχους». Η Άρτα μέρα με την μέρα αλλάζει και είναι πλέον ορατό και σε εμάς που την έχουμε επισκεφτεί και παλαιότερα.

  Ενώ ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Χρήστος Ντακαλέτσης, σημείωσε πως στόχος της ΠΕΔ είναι η εξωστρέφεια και η επαφή με όλους τους Δήμους, «επομένως ανταποκριθήκαμε με χαρά στο κάλεσμα του Χρήστου Τσιρογιάννη γιατί ανταποκρίνεται απολύτως στη φιλοσοφία μας».

  Αναφερόμενος στη πόλη μας τόσο ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης και Πρόεδρος Θεσμών ΚΕΔΕ Γρηγόρης Κωνσταντέλος, όσο και ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολάργου και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), Ηλίας Αποστολόπουλος, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι με τα άλματα προόδου που έχουν γίνει στην περιοχή μας στο τομέα της καθημερινότητας της ανάπτυξης και της προβολής, κάτι το οποίο οφείλεται κατά κύριο λόγο «στο ότι έχετε ένα δραστήριο, γνώστη και εξωστρεφή δήμαρχο με αγάπη και όραμα για την πόλη του».

  Τελευταία νέα

  Δημοσκόπηση: Το 60% δηλώνει πως θέλει να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση και το 70% απορρίπτει το αφήγημα Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές.

  Η απογοήτευση και η αποδοκιμασία των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική καταγράφεται μεταξύ άλλων...

  ΣΣτη διεκδίκηση μιας θέσης στα Πανεπιστήμια 622 μαθητές στο Νομό της Άρτας622 μαθητές στο Νομό της Άρτας

  3.193 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της Ηπείρου, θα διεκδικήσουν μια...

  Πρωτοφανές περιστατικό: Πάτησε τον συγχωριανό του με το τρακτέρ λόγω κτηματικών διαφορών

  Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στον Βόλο, όταν άνδρας προσπάθησε να σκοτώσει...

  Αναπτυξιακή Έκρηξη στην Οικοδομική Δραστηριότητα στην Ήπειρο με άνοδο 115,9%

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η οικοδομική δραστηριότητα συνεχίζει να αναπτύσσεται, και η...

  Περισσότερα

  Δημοσκόπηση: Το 60% δηλώνει πως θέλει να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση και το 70% απορρίπτει το αφήγημα Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές.

  Η απογοήτευση και η αποδοκιμασία των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική καταγράφεται μεταξύ άλλων...

  ΣΣτη διεκδίκηση μιας θέσης στα Πανεπιστήμια 622 μαθητές στο Νομό της Άρτας622 μαθητές στο Νομό της Άρτας

  3.193 μαθητές από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της Ηπείρου, θα διεκδικήσουν μια...

  Πρωτοφανές περιστατικό: Πάτησε τον συγχωριανό του με το τρακτέρ λόγω κτηματικών διαφορών

  Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στον Βόλο, όταν άνδρας προσπάθησε να σκοτώσει...