More
  ΑρχικήΆρταΧαμος στο Νοσοκομειο της Άρτας: Καθημερνά τα περιστατικά προπηλακισμού στους εργαζόμενους στο...

  Χαμος στο Νοσοκομειο της Άρτας: Καθημερνά τα περιστατικά προπηλακισμού στους εργαζόμενους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

  Δημοσιεύθηκε:

  Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν. Άρτας με αφορμή πρόσφατα και λιγότερα πρόσφατα περιστατικά καταγγελιών και προπηλακισμού των εργαζόμενων στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Άρτας…

  Πριν λίγες μέρες, οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, δέχθηκαν φραστική επίθεση του χειρίστου είδους από συμπολίτη μας. Πριν λίγο καιρό, επίσης από καταγγελία συμπολίτη μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ότι αφορά στον τρόπο λειτουργίας των ΤΕΠ, προκλήθηκε προανακριτική διαδικασία από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία δικαίωσε τους εργαζόμενους (και με βάση απάντηση που δόθηκε από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων).

  Μας λυπεί δε ιδιαίτερα το γεγονός πως σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτηση του συμπολίτη μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  προήγαγαν τη βία κατά εργαζομένων και δεν καταδικαστήκαν. Σχόλια όπως «να πάμε με τα παλούκια και να μην αφήσουμε κανέναν όρθιο» και «χτύπα τους σαν το χταπόδι» που μόνο ειρηνικά δεν τα λες, δε βοηθούν και σαφώς μας θίγουν ως εργαζόμενους.

  Και είναι τουλάχιστον άκομψο να τα βάζεις με αυτούς που και για εκείνους είναι πρόβλημα η μη λειτουργία του κλιματισμού (η βλάβη αποκαταστάθηκε) και που τους δύο προηγούμενους  χειμώνες δούλευαν με τα παράθυρα ανοιχτά και είχαν περισσότερους λόγους από το κρύο για να τρέμουν. Δεν ξέρουμε που σημάδευε ο συμπολίτης μας, ξέρουμε σίγουρα όμως ποιους πέτυχε.

  Δυστυχώς λίγες μέρες μετά, έτερος συμπολίτης επαναλαμβανόμενα αποφάσισε να επιτεθεί λεκτικά σε εργαζόμενους με παρόμοιους χαρακτηρισμούς. Μάλιστα ήταν τέτοιο το μέγεθος της επίθεσης που οι συνάδελφοι προχώρησαν σε καταγγελία. Παρόμοια περιστατικά έντασης συμβαίνουν καθημερινά από την πύλη του Νοσοκομείου μέχρι τις κλινικές.

  Από την δική μας πλευρά, σαν Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Αρτας, θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:

  – Οι προσπάθειες που πάντα ο Σύλλογος Εργαζομένων κατέβαλε, ήταν προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των παρεχόμενωνυπηρεσιώνυγείας προς τους πολίτες, παράλληλα με την βελτίωση των συνθηκών εργασίας.Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως το Νοσοκομείο μας εξυπηρετεί μεγαλύτερο γεωγραφικό διαμέρισμα από αυτό που του αναλογεί, εφημερεύοντας καθημερινά και το προσωπικό καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετεί παρά τις δύσκολες συνθήκες εργασίας ( και όχι μόνο) που έχουν διαμορφωθεί κι παρά τις τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό και σε υποδομές.

  – Το ζήτημα της διαλογής ασθενών στα νοσοκομεία είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που δεν μπορεί να αναλυθεί σε ανακοινώσεις. Είναι πράγματα που προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε και είναι πολύτιμη η γνώμη και η βοήθεια όλων.Δεν μπορεί όμως όταν αναζητούμε υπηρεσίες ταυτόχρονα να ορίζουμε και κανόνες που θα λειτουργήσουν αποκλειστικά για εμάς και φυσικά ούτε να προσβάλουμε εργαζομένους.

  – Το Τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών προσφέρει υπηρεσίες στα ΕΚΤΑΚΤΑ περιστατικά και όχι σε περιστατικά που μπορεί να θέλουν μοριακό έλεγχο για covid. Για τον λόγο αυτό έχει διαμορφωθεί ξεχωριστό ΤΕΠ COVID δεξιά από την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου. Και είναι πραγματικά σημαντικό αυτό ώστε να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις στα περιστατικά που πραγματικά χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

  Για την αξιολόγηση των περιστατικών υπάρχουν και διαδικασίες και άνθρωποι να την διαχειριστούν ώστε το κάθε περιστατικό να κατευθυνθεί στην σωστή ειδικότητα προς εξέταση. Γιατί αν ένας ασθενής παρουσιάζει ύποπτα για covid συμπτώματα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για λόγους διασποράς να παραμένει σε λάθος ιατρείο. Αυτό όμως απαιτεί την στοιχειώδη επικοινωνία-συνεργασία.

  – Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και στις δομές της Πρωτοβάθμιας είναι αυτοί που κράτησαν και κρατούν όρθιο το σύστημα υγείας, σε ένα περιβάλλον πολύ έντονης υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης, υπερεντατικοποίησης και αυταρχισμού, υπερβάλλοντας εαυτόν και όχι οι μέχρι τώρα πολιτικές στον χώρο της υγείας.

  Πολλά χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε έτσι ώστε να μπορούν οι δημόσιες δομές υγείας να προσφέρουν δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες. Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε τους πολίτες δίπλα μας και όχι απέναντι μας. Για το ότι υπάρχουν μόνο 2 γιατροί και 2 νοσηλευτές για παράδειγμα δεν φταίνε οι γιατροί και οι νοσηλευτές που είναι εκείνοι την στιγμή βάρδια, φταίνε οι επί πολλά χρόνια εφαρμοζόμενες πολιτικές διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

  Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου. Άλλωστε εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί που τα καταγγέλλουμε πρώτοι. Οι επιθέσεις σε εργαζόμενους όμως για την άσκηση των υποχρεώσεων τους στη δουλειά, εκτός από άδικες δείχνουν ότι δεν είναι και κατανοητές οι αιτίες των προβλημάτων.

  Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταδικάζει κάθε μορφή βίας κατά εργαζομένων και απαιτεί την προστασία των εργαζόμενων στον χώρο εργασίας”.

  Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας.

  Τελευταία νέα

  Άρτα: Ανοιχτή συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του OPEN MAL

  O Δήμος Αρταίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας, ανακοινώνουν ότι την Τετάρτη 17 Απριλίου...

  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΤΑΣ: Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου

  Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκλογική διαδικασία της Κυριακής 14 Απριλίου, καθώς μεγάλος αριθμός...

  Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας : Στάση εργασίας για την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, από τις 7 το πρωί μέχρι στις...

  Μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη που στρίμωξαν την κυβέρνηση της ΝΔ,...

  Συνελήφθη στην Άρτα παράνομος μετανάστης με κλεμμένο μηχανάκι

  Συνελήφθη το μεσημέρι σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας αλλοδαπός,...

  Περισσότερα

  Άρτα: Ανοιχτή συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του OPEN MAL

  O Δήμος Αρταίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας, ανακοινώνουν ότι την Τετάρτη 17 Απριλίου...

  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΤΑΣ: Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου

  Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκλογική διαδικασία της Κυριακής 14 Απριλίου, καθώς μεγάλος αριθμός...

  Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας : Στάση εργασίας για την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, από τις 7 το πρωί μέχρι στις...

  Μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη που στρίμωξαν την κυβέρνηση της ΝΔ,...