«Όλων των ειδών τα κτίρια έχουν πάθει μικρότερες ή μεγαλύτερες ζημιές ή έχουν καταρρεύσει. Βεβαίως, μία κατηγορία κτιρίων εκεί γύρω στο 1980, 1990 και το 2000 θα μπορούσε να πει κανένας ότι είναι κτίρια ιδιαίτερα ευάλωτα, χωρίς αυστηρές προδιαγραφές, χωρίς ποιοτικά υλικά κατασκευασμένα, με πολλές ιδιομορφίες εν πάση περιπτώσει και αυτά υπέστησαν τις μεγαλύτερες βλάβες, είτε κατέρρευσαν ολοσχερώς».
Με αυτή την περιγραφή, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία με την ελληνική αποστολή, έδωσε την εικόνα που επικρατεί στην περιοχή, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη.
«Έχω δίπλα μου ένα εκθεσιακό κέντρο το οποίο φαινομενικά απέξω δεν έχει υποστεί καμία ζημιά, αλλά όταν μπαίνει κανένας μέσα τρομάζει με τις ζημιές οι οποίες έχουν εκδηλωθεί στο εσωτερικό του κτιρίου και οι οποίες άλλες φορές αφορούν δομικά στοιχεία, άλλες φορές αφορούν μη δομικά στοιχεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς εάν μπορεί πράγματι τα θύματα να υπερβαίνουν τους 10.000, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα είναι πιθανό, γιατί οι καταρρεύσεις είναι πάρα πολλές. «Έχουν μετρηθεί μέχρι τώρα τουλάχιστον 5.000 καταρρεύσεις και όταν έχεις 5.000 καταρρεύσεις, δυστυχώς τα νούμερα είναι πάρα πολύ εύκολο να το πιάσει κανένας» σημείωσε.
Αναφορικά με το πυρηνικό εργοστάσιο Ακούγιου, δεν εμπνέει ανησυχία, απάντησε ο κ. Λέκκας σε σχετική ερώτηση, τονίζοντας ωστόσο ότι θέλει μια ιδιαίτερη προσοχή.
ertnews.gr