More
  ΑρχικήΆρταΓιορτή Ζωής"-Κοπή Πίτας Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Άρτας "Επιστήθιοι Φίλοι

  Γιορτή Ζωής”-Κοπή Πίτας Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Άρτας “Επιστήθιοι Φίλοι

  Δημοσιεύθηκε:

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φίλων Άρτας «Επιστήθιοι Φίλοι» στην κατάμεστη, από φίλους και μέλη, αίθουσα του Καφέ Βυζάντιο. Την τιμητική τους είχε το γέλιο, ο αυθορμητισμός, η χαρούμενη διάθεση ενώ τα 10 φλουριά και τα 171 δώρα σίγουρα ανέβασαν τη διάθεση και στους πιο συγκρατημένους.

  Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά με την εθελοντική προσφορά του Νίκου και της Βασιλικής Καράτσαλου ενώ η παρουσία πολλών νεαρών ατόμων ως εθελοντές στην εκδήλωση προσέφερε ένα αίσθημα φρεσκάδας, ανανέωσης αλλά και ελπίδας.

  Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κα. Αγγελική Τσιρογιάννη στην σύντομη ομιλία της αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους στο όμορφο αντάμωμα, τόνισε για άλλη μια φορά την μεγάλη σημασία κάθε λεπτού στη ζωή μας αλλά και της συλλογικότητας. Παρουσίασε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων του συλλόγου το προηγούμενο έτος. Αναφέρθηκε σε πολλές δράσεις, όπως ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, πρόληψης, ενημέρωσης και συμμετοχής σε εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Ο σύντομος απολογισμός παρατίθεται στο τέλος για περαιτέρω ενημέρωση για όσους ενδιαφέρονται.. Επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τα μέλη, τους υποστηρικτές, και τους εθελοντές, ενισχύοντας το μήνυμα της συνοχής και της αλληλεγγύης. Αναγνωρίστηκαν επίσης οι χορηγοί και όλοι όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

  ΤΟ ΔΣ του Συλλόγου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα με την ευχή «και του χρόνου να μην λείψει κανείς στο μέτρημα».

  Το χαμόγελο, η θετική διάθεση αλλά και η διάθεση προσφοράς μετέτρεψαν για άλλη μια φορά την κοπή της πίτας των Επιστήθιων Φίλων σε Γιορτή Ζωής και ίσως αυτά να αποτελούν βασικά συστατικά της συνταγής για μια πιο βιώσιμη ζωή.

  Ακολουθεί ο απολογισμός δράσεων από την ομιλία της προέδρου:

  «….Άλλος ένας χρόνος πέρασε γεμάτος βιώματα και εμπειρίες, ευχάριστες ή/και δύσκολες στιγμές, ακόμη και απώλειες. Ωστόσο, σε αυτόν τον σύλλογο έχουμε μάθει να αδράττουμε τη μέρα, να τη ζούμε στην έντασή της, να απολαμβάνουμε την ομορφιά, τη συλλογικότητα, το ΜΑΖΙ. Να είμαστε με την ψυχή και την καρδιά όρθιες και όρθιοι!

  Αυτόν τον χρόνο που πέρασε, με την ματιά μας πάντα στραμμένη στην αισιοδοξία και την θετική στάση ζωής, προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο όπου και όπως μπορούσαμε.

  Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό στον σύλλογό μας για την προηγούμενη χρονιά διαπιστώνουμε ότι καταφέραμε πολλά και σπουδαία.

  • Ενημερώσαμε και στηρίξαμε ψυχοκοινωνικά καρκινοπαθείς και οικογένειές τους λειτουργώντας το γραφείο μας στους Πλησιούς κάθε Τετάρτη απόγευμα και ήμασταν διαθέσιμοι στο κινητό μας για κάθε βοήθεια οποιαδήποτε μέρα και ώρα.

  • Διαθέσαμε περούκες και σκουφάκια αλλά και επιθέματα μαστεκτομής, γάντια λεμφοιδήματος, αναπηρικό καροτσάκι, μαξιλαράκια αγκαλιάς. Μέλη μας έκαναν δωρεάν τατουάζ φρυδιών και θηλής. Λειτουργήσαμε τμήματα δημιουργικής απασχόλησης (με βελόνες, με πηλό, με χρώματα) για τα μέλη και τους φίλους μας. Διαθέσαμε ενημερωτικά φυλλάδια για την πορεία μετά την διάγνωση με πολύ χρήσιμες συμβουλές. Διεκδικήσαμε εκπτώσεις και δωροεπιταγές στα σούπερ μάρκετ για τα άπορα καρκινοπαθή μέλη μας και καταφέραμε εκπτώσεις 10% σε ιατρικές εξετάσεις για γυναίκες και άντρες σε όλα τα μέλη μας.

  • Επιπλέον, γυναίκες με μαστεκτομή ενημερώθηκαν για το λεμφοίδημα διαδικτυακά αλλά και από φυλλάδια.

  • Είναι σπουδαίο το γεγονός ότι 118 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν το 2023 σε δράση μας από τους εθελοντές γιατρούς μας και εκπαιδεύτηκαν στην αυτοεξέταση.

  • Καταφέραμε την εγγραφή 43 υποψήφιων δοτών μυελού των οστών και οργανώσαμε εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών.

  • Μαζί με τον Δήμο Αρταίων και την Α΄ΤΟΜΥ, παρείχαμε την δυνατότητα σε 80 γυναίκες με οικονομικά προβλήματα να κάνουν δωρεάν μαστογραφία με κινητό μαστογράφο.

  • Ακόμη, στείλαμε 253 κοτσίδες στο Άλμα Ζωής για να γίνουν περούκες για γυναίκες που κάνουν χημειοθεραπεία.

  • Προωθήσαμε την άσκηση ως σημαντικό παράγοντα πρόληψης συμμετέχοντας στον Δρόμο του Γεφυριού.

  • Ενημερώσαμε την κοινότητα για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση με ομιλία στην Φιλιππιάδα σε εσπερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Φιλιππιάδας αλλά και με το περίπτερό μας στο κέντρο της Άρτας.

  • Με αναρτήσεις και αφίσες μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

  • Συναντηθήκαμε με τα μέλη μας για καφέ, για φαγητό αλλά και περίπατο στη φύση.

  • Συμμετείχαμε, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του συλλόγου, σε επιστημονικά συνέδρια για καλύτερη ενημέρωση μας και υποστήριξη των μελών μας.

  Αυτά καταφέραμε και είμαστε περήφανοι για όλα αυτά, που δεν ήταν και λίγα! …Όμως χάσαμε ανθρώπους… Χάσαμε και αυτή τη χρονιά συνανθρώπους μας από τον καρκίνο!… Και μέχρι η ιατρική να καταφέρει να μετατρέψει την ελπίδα της θεραπείας σε πραγματικότητα εμείς θα είμαστε στις επάλξεις, όσο μπορούμε, για να προωθούμε την πρόληψη, για να ενισχύουμε τη στήριξη.

  Σε αυτή την προσπάθεια σας χρειαζόμαστε. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας αλλά και μαζί μας. Ενωθείτε μαζί μας σε αυτό που λέγεται εθελοντισμός που μόνο χαρά και δύναμη μπορεί να προσφέρει και σε αυτόν που παίρνει και σε αυτόν που δίνει. Σας προτρέπουμε να είστε μαζί μας όχι μόνο σήμερα αλλά όλες τις μέρες του χρόνου, ως εθελοντές μας!

  ..» Μπορείτε να ενημερωθείτε για τον σύλλογο και τις δράσεις του και από την σελίδα του https://www.facebook.com/breastfriendsgr

  Τελευταία νέα

  Οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ήπειρο σπεύδουν στην Αχαΐα

  Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετακινούνται από την Ήπειρο προς την Αχαΐα για...

  Θανατηφόρο τροχαίο με τρία ΙΧ: Μια νεκρή και μια σοβαρά τραυματισμένη, τρία άτομα ελαφρά τραυματίστηκαν

  Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο Νησελίου, στο ύψος της Αλεξάνδρειας...

  Δικαστική καταδίκη: Ένοχος για απειλή ο άνδρας που παρέσυρε την πρώην σύζυγό του με το αυτοκίνητο

  Ένοχος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 41χρονος που, το βράδυ της Κυριακής, εμβόλισε...

  Ηλεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Ένας νεκρός στη Μυρτιά – Κρανίδι και Μεγαλόπολη στις φλόγες

  Δραματικές είναι οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα, καθώς η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου σε αρκετές...

  Περισσότερα

  Οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ήπειρο σπεύδουν στην Αχαΐα

  Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετακινούνται από την Ήπειρο προς την Αχαΐα για...

  Θανατηφόρο τροχαίο με τρία ΙΧ: Μια νεκρή και μια σοβαρά τραυματισμένη, τρία άτομα ελαφρά τραυματίστηκαν

  Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο Νησελίου, στο ύψος της Αλεξάνδρειας...

  Δικαστική καταδίκη: Ένοχος για απειλή ο άνδρας που παρέσυρε την πρώην σύζυγό του με το αυτοκίνητο

  Ένοχος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 41χρονος που, το βράδυ της Κυριακής, εμβόλισε...