More
  ΑρχικήΕλλάδα«Κεραυνός» του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερρίκου: Απειλεί να αποκαλύψει...

  «Κεραυνός» του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερρίκου: Απειλεί να αποκαλύψει τον κυβερνητικό αξιωματούχο

  Δημοσιεύθηκε:

  Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η νέα δήλωση του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερρίκου, μετά την προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να διαψεύσει τα όσα κατήγγειλε ο ανώτατος δικαστικός για προσπάθεια επηρεασμού του από ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα, και μάλιστα με ανταλλάγματα όπως τοποθέτηση σε Ανεξάρτητη Αρχή μετά την αφυπηρέτησή του.

  Αφού έκανε γνωστό πως πέρα απ’ τον Γ. Γεραπετρίτη είχε συνάντηση και με δεύτερο ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο πριν την παραίτησή του εξαιτίας της επίμαχης τροπολογίας για το μόρφωμα Κασιδιάρη, τώρα απειλεί ότι θα αποκαλύψει ποιος είναι ο δεύτερος αξιωματούχος, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί δια του εκπροσώπου της να πλήξει την αξιοπιστία του και τα λεγόμενά του.

  Συγκεκριμένα σε νέα του δήλωση στην ιστοσελίδα iEidiseis ο κ. Τζανερρίκος ήταν σαφής: «Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην “επαφή” μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιαδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε..!»

  Ο κ. Τζανερρίκος, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του καταγγέλλοντας κυβερνητική παρέμβαση στη δικαιοσύνη, είπε ακόμα στο iEidiseis σχετικά με τη συνάντησή του με τον κ. Γεραπετρίτη ότι αυτή έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και πως ο υπουργός τον κάλεσε για να συζητήσουν, όπως του είπε, διαδικαστικά θέματα.

  «H συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη έγινε την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 9.30 το πρωί, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε την πρωτοβουλία να με καλέσει, για να συζητήσουμε, όπως είπε, διαδικαστικά θέματα. Μου είχε ζητήσει να έρθει στο γραφείο μου στον Άρειο Πάγο και το αρνήθηκα, λέγοντας του ότι, δεν μπορώ να δέχομαι υπουργούς στον Άρειο Πάγο, γιατί δεν είναι πρέπον ένας Υπουργός να επισκέπτεται τα γραφεία Δικαστών στον Άρειο Πάγο. Δεν γνώριζα, ούτε μου είπε ποιο θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης. Έτσι μου πρότεινε να πάω στο γραφείο του και δέχτηκα, για να δω μήπως είναι θεσμικό θέμα που αφορά τη Δικαιοσύνη και εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργού Επικρατείας.

  Πήγα λοιπόν και εκεί με ρώτησε, εάν έχω να προτείνω κάτι, για να ενισχυθεί το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη και του απάντησα ότι, δεν έχω να προτείνω κάτι, γιατί είναι επαρκές το νομικό πλαίσιο και δεν χρειάζεται κάτι άλλο και δεν έχω να προτείνω κάτι. Λίγες μέρες αργότερα, στις 6 Απριλίου, κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη. Τι μεσολάβησε από τη συνάντηση μας με τον κ. Γεραπατρίτη μέχρι τις 6 Απριλίου, που κατατέθηκε η τροπολογία Βορίδη στη Βουλή;»

  Και συνεχίζει ο κ. Τζανερρίκος:

  «Αφού λοιπόν με κάλεσε ο κ. Γεραπετρίτης, για να συζητήσουμε διαδικαστικά θέματα, όπως λέει και με ρώτησε εάν έχω να προτείνω κάτι, για το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη, πως και δεν μου ανέφερε τίποτα, για την τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, στις 6 Απριλίου; Δεν θα έπρεπε να έχει ζητήσει τη γνώμη μου, αφού τον ενδιέφερε η γνώμη μου; Θα μπορούσε να μου έχει πει «αυτό θα κάνουμε». Γιατί λοιπόν δεν ενημερώθηκα, αφού μου δόθηκε η πρωτοβουλία να πω τις απόψεις μου; Και γιατί δεν με ενημέρωσαν μετά και γιατί, αφού το αποφάσισαν δεν με ενημέρωσαν, αφού ήθελαν τη γνώμη μου;»

  «Φωτογραφίζει» Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

  Καταπέλτης για τον πρωθυπουργό ήταν η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την σημερινή αποκάλυψη και για δεύτερο κυβερνητικό αξιωματούχο που προσέγγισε τον κ. Τζανερρίκο προκειμένου να τον επηρεάσουν.

  «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί για ακόμη μία φορά να κάνει τον ανήξερο. Οφείλει να απαντήσει. Ποιος είναι ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που έκανε αυτή την ευθεία παρέμβαση τάζοντας ανταλλάγματα για μια δικαστική απόφαση; Τον γνωρίζει προσωπικά; Ή μήπως τον κοιτάζει στον καθρέφτη κάθε πρωί;» ρωτά η αξιωματική αντιπολίτευση με νόημα και καταλήγει πως «σε κάθε περίπτωση με αυτούς τους πρωτοφανείς χειρισμούς του, ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο μεγαλύτερος χορηγός της Ακροδεξιάς​».

  Λίγο νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Πόπη Τσαπανίδου μίλησε για «πλήρη αποτυχία» της κυβέρνησης και άφησε αιχμές για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Η κ. Τσαπανίδου έκανε λόγο για «βαθιά αντιθεσμική συμπεριφορά» από την πλευρά της κυβέρνησης, σχολιάζοντας ότι «προφανώς στη συγκεκριμένη συνάντηση που προηγήθηκε κάτι άκουσαν που δεν τους άρεσε».

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επανέλαβε πως δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης. «Η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα, να υψωθεί δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι στην εγκληματική οργάνωση είναι βαθιά αξιακή και την οποία δεν παζαρεύει με κανένα» σημείωσε.

  Απ’ την μεριά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. οι τομείς Δικαιοσύνης και Θεσμών επισημαίνουν ότι «οι σημερινές αποκαλύψεις του υπό παραίτηση Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου για συναντήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και για το δέλεαρ που του προσφέρθηκε, εγείρουν πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που πολιτεύεται η Κυβέρνηση στο πεδίο της Δικαιοσύνης».

  «Τα ερωτήματα αυτά πρέπει να τα απαντήσει πρώτος απ’ όλους ο υπουργός Δικαιοσύνης και να μην ερημοδικήσει για πολλοστή φορά» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

  Και καταλήγει: «Τίθεται βέβαια και ένα ερώτημα: Ο κ. Αντιπρόεδρος γιατί προσήλθε σε συναντήσεις και έστερξε σε συνομιλίες επί του θέματος, που θα έκρινε σε λίγες ημέρες; Διότι οι πρώτοι φύλακες της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης είναι οι λειτουργοί της, ιδίως αυτοί που έχουν τιμηθεί με τα ύπατα αξιώματά της».

  Παρέμβαση έκανε και ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Κοινωνικής Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο  Ξενοφών Κοντιάδης, σχολιάζοντας πως πρόκειται «όχι απλώς για αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία αλλά για κακουργηματικές πράξεις».

   

  efsyn.gr

  Τελευταία νέα

  Άρτα: Πανηγυρικός Εσπερινός της Αναλήψεως με Ευχές για Ολοκλήρωση του Νέου Ναού στο Κοιμητήριο

  Στο νέο Κοιμητήριο της Άρτας μετέβη το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ο...

  Σοβαρό Περιστατικό στην Πρέβεζα: 16χρονος στην Πρέβεζα Παρασύρεται από Αυτοκίνητο Προσπαθώντας να Αποφύγει Σκύλο

  Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στην Πρέβεζα με έναν 16χρονο μαθητή να υφίσταται σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές...

  Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 68χρονο άνδρα και εξαφανίστηκε από το σημείο.

  Τροχαίο δυστύχημα με παράσυρση πεζού από διερχόμενο όχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (13/6) σε περιοχή...

  Σε συνθήκες φτώχειας 1 στους 4 Έλληνες – Τέταρτη φτωχότερη χώρα στην ΕΕ η Ελλάδα

  «Πρωταθλητισμό» στη φτώχεια κάνει Ελλάδα, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς ο 1 στους 4 ανθρώπους που...

  Περισσότερα

  Άρτα: Πανηγυρικός Εσπερινός της Αναλήψεως με Ευχές για Ολοκλήρωση του Νέου Ναού στο Κοιμητήριο

  Στο νέο Κοιμητήριο της Άρτας μετέβη το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ο...

  Σοβαρό Περιστατικό στην Πρέβεζα: 16χρονος στην Πρέβεζα Παρασύρεται από Αυτοκίνητο Προσπαθώντας να Αποφύγει Σκύλο

  Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στην Πρέβεζα με έναν 16χρονο μαθητή να υφίσταται σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές...

  Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 68χρονο άνδρα και εξαφανίστηκε από το σημείο.

  Τροχαίο δυστύχημα με παράσυρση πεζού από διερχόμενο όχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (13/6) σε περιοχή...