More
  ΑρχικήΆρταΚοπής Πίτας 2023 Συλλόγου Καρκινοπαθών & Φίλων Άρτας «Επιστήθιοι Φίλοι»

  Κοπής Πίτας 2023 Συλλόγου Καρκινοπαθών & Φίλων Άρτας «Επιστήθιοι Φίλοι»

  Δημοσιεύθηκε:

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φίλων Άρτας «Επιστήθιοι Φίλοι» στην κατάμεστη, από φίλους και μέλη, αίθουσα του Καφέ Βυζάντιο. Την τιμητική τους είχε το γέλιο, ο αυθορμητισμός, η χαρούμενη διάθεση ακόμη και το παιχνίδι εμψύχωσης ενώ τα 10 φλουριά και τα 166 δώρα σίγουρα ανέβασαν τη διάθεση και στους πιο συγκρατημένους.

  Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κα. Αγγελική Τσιρογιάννη στην σύντομη ομιλία της τόνισε την μεγάλη σημασία κάθε λεπτού στη ζωή μας καθώς «η ζωή είναι πάντα κέρδος», περιέγραψε σύντομα την κατάσταση στον χώρο της Υγείας καθώς και τις ενέργειες του συλλόγου και εξήρε τους εθελοντές του συλλόγου για την περίσσεια καρδιάς και ψυχής καθώς καταφέρνουν να ανταποκρίνονται σε ένα τόσο δύσκολο έργο. Ολόκληρη η ομιλία της προέδρου παρατίθεται παρακάτω.

  ΤΟ Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης και εύχεται Καλή χρονιά με Υγεία σε όλο τον κόσμο.

  33333

  «Φίλες και Φίλοι,

  σας καλωσορίζουμε στη κοπή πίτας του Συλλόγου μας. Έχει πλέον καθιερωθεί στην πίτα μας να ανταμώνουμε έτσι απλά και όμορφα… με καφέ, με φίλους, με ζεστά χαμόγελα.

  Εξαιτίας της πανδημίας πέρασαν 3 ολόκληρα χρόνια από την προηγούμενη κοπή πίτας που είχαμε βρεθεί όλοι μαζί από κοντά. Αυτό το διάστημα για τον καθένα μας, βέβαια, είχε διαφορετικό νόημα. Για άλλους μπορεί να ήταν απλά ένα +3 στην ηλικία… για άλλους ήταν βιώματα και εμπειρίες, ευχάριστες ή/και δύσκολες στιγμές, ακόμη και απώλειες… και για άλλους ήταν χρόνια, μέρες, ώρες, λεπτά κερδισμένα. Ο χρόνος, συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι αμείλικτος. Εμείς θέλουμε να λέμε ότι ο χρόνος είναι ζωή … και είναι πάντα κέρδος….

  Κάθε στιγμή είναι μοναδική. Και εμείς σε αυτόν τον σύλλογο έχουμε μάθει να αδράττουμε τη μέρα, να τη ζούμε στην έντασή της, να απολαμβάνουμε την ομορφιά, τη συλλογικότητα, το ΜΑΖΙ.

  Ξέρετε, δεν είμαστε εκτός πραγματικότητας.

  Ήταν 3 δύσκολα χρόνια για τον τομέα της Υγείας που νοσεί βαρύτατα και δεν βλέπουμε να παίρνει το καλύτερο. Ήταν 3 δύσκολα χρόνια για τους καρκινοπαθείς που έμειναν πίσω στις θεραπείες τους αρχικά λόγω πανδημίας και τώρα λόγω ελλείψεων φαρμάκων. Ήταν 3 δύσκολα χρόνια που καθυστέρησαν οι νέες διαγνώσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

  Και η κατάσταση στα νοσοκομεία συνεχίζει να είναι απαράδεκτη. Μεγάλη έλλειψη γιατρών και φαρμάκων, βλέπουμε καρκινοπαθείς να βασανίζονται ατελείωτες ώρες για τα φάρμακά τους, την θεραπεία τους ή την εξέτασή τους, να περιμένουν μήνες για ζωτικής σημασίας χειρουργεία.

  Δεν είμαστε εκτός πραγματικότητας, είμαστε με την ψυχή και την καρδιά όρθιες και όρθιοι και αυτό έχει μεγάλη σημασία.

   Στον Σύλλογο μας, προσπαθούμε να βοηθάμε όπου και όπως εμείς μπορούμε. Προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι με παρεμβάσεις μέσω της ομοσπονδίας μας αλλά και μόνοι μας σε μικρά πρακτικά θέματα, που όμως έχουν και αυτά την σημασία τους και διευκολύνουν την απλή καθημερινότητα των ασθενών. Προσπαθούμε μέσα από δράσεις μας να ενεργοποιήσουμε τους συμπολίτες μας στην πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη αλλά και να βοηθήσουμε στην απομυθοποίηση του καρκίνου.

  Σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα πράγματα, είναι αλήθεια, αλλά ξέρετε δεν έχουμε έμμισθο προσωπικό. Επίσης, η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι καρκινοπαθείς και πολλοί από τους εθελοντές μας είναι και οι ίδιοι καρκινοπαθείς, άτομα που έχουν νοσήσει ή και νοσούν ακόμα, έχουν περιορισμένες φυσικές δυνάμεις και αντοχές, έχουν να αντιμετωπίσουν δικά τους θέματα. Είναι μαζί μας όσο μπορούν με το περίσσευμα της καρδιάς τους. Και από τους υπόλοιπους εθελοντές μας οι περισσότεροι είχαν ή έχουν κάποιον δικό τους άνθρωπο καρκινοπαθή.. και είναι κοντά μας..

  11111

  Και είμαστε όλοι εδώ για να βοηθάμε με τον δικό μας μοναδικό και διαφορετικό τρόπο.

  Λένε ότι αν δεν έχεις ο ίδιος βιώσει κάτι, δεν μπορείς στην πραγματικότητα να νιώσεις αληθινά τι αισθάνεται ο άλλος. Εμείς, επειδή είτε νιώσαμε το σκληρό χάδι της αρρώστιας στο πετσί μας οι ίδιοι είτε μέσω των δικών μας ανθρώπων αποφασίσαμε να είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την σκληρή πραγματικότητα αυτών που νοσούν τώρα.

  Γιατί ξέρουμε από πρώτο χέρι τι αισθάνονται, γιατί ξέρουμε τους φόβους τους, τις ανάγκες τους, τον πόνο τους και θέλουμε να τους βοηθήσουμε να ονειρευτούν και πάλι…

  Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Είναι μια δύσκολη διαδικασία, που δεν χρειάζεται απλά περίσσευμα χρόνου,  χρειάζεται μεγάλο περίσσευμα ψυχής.

  Οι εθελοντές μας πολλές φορές χρειάζεται να γυρίσουν πίσω σε δύσκολες εμπειρίες που τους προκάλεσαν μεγάλο πόνο. Και πιστέψτε με, δεν μπορούν πολλοί να ανταποκριθούν σε μια τέτοια πρόκληση.

  Και δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους άλλους εθελοντές μας, αυτούς που ενώ δεν έχουν καμία σχέση με τον καρκίνο ούτε οι ίδιοι ούτε η οικογένειά τους ωστόσο είναι εδώ, μαζί μας, ευαισθητοποιημένοι για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο!

  Ιδέες πολλές, κριτική εύκολα μπορεί να ασκήσει κάποιος για το πόσα, το πως, το τι κάνουμε αλλά στο δια ταύτα, όταν ζητάς βοήθεια -και η βοήθεια στον εθελοντισμό, ξέρετε, αποτελεί και δέσμευση για όσο διάστημα είσαι εθελοντής- τότε δυστυχώς επαληθεύεσαι για την δυσκολία ανταπόκρισης και σε αυτή την πρόκληση.

  Γι΄ αυτό, σας λέω, είμαι πολύ περήφανη για όλους τους εθελοντές του Συλλόγου μας..

  Όταν βοηθάμε στην επίλυση ενός προβλήματος ασθενή παίρνουμε χαρά, όταν κάποιοι άνθρωποι εντοπίζουν τον καρκίνο νωρίς, τότε που είναι ακόμη ιάσιμος και σε αυτό έχουμε βοηθήσει εμείς, τότε να είστε σίγουροι ότι ξεχνάμε όλες τις δυσκολίες και παίρνουμε δύναμη να συνεχίσουμε να βοηθούμε όπως και όσο μπορούμε.

  Μας αρέσει να διοργανώνουμε εκδηλώσεις και γιορτές ζωής και χαράς όπως και η σημερινή κοπή πίτας γιατί πρωτίστως ξέρουμε πλέον να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ζωής!

  Είμαστε εδώ, θυμόμαστε,  αλλά ταυτόχρονα χαιρόμαστε την ζωή που μας χαρίστηκε. Πονάμε και ίσως καμία φορά κρυφά κλαίμε, αλλά ταυτόχρονα γελάμε, αγωνιζόμαστε, προσπαθούμε, γιορτάζουμε.

  4444444

  Είμαστε εδώ…και αυτό έχει σημασία!

  Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους εσάς που χαιρόσαστε μαζί μας αυτές τις όμορφες στιγμές της ζωής, να ευχαριστήσω θερμά τους χορηγούς μας καθώς και όλες τις εθελόντριες του συλλόγου που βοηθούν στη διοργάνωσης της σημερινής εκδήλωσης.

  Προχωρώντας στην κοπή της πίτας εύχομαι καλή Χρονιά ME ΥΓΕΙΑ σε όλους και του χρόνου να μην λείψει κανείς στο μέτρημα. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

  Τελευταία νέα

  Πυρκαγιά στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας: Επιχειρούν 18 Πυροσβέστες με 9 Οχήματα και 5 Αεροσκάφη

  Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (20/07) στη Φιλιππιάδα της Πρέβεζας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης...

  Τραγικό τέλος: Θάνατος ηλικιωμένου από πτώση στο μπάνιο της κατοικίας του

  Νεκρός εντοπίστηκε στο μπάνιο του σπιτιού του, ένας ηλικιωμένος άνδρας, στην Τριών Ναυάρχων, στην...

  Πολυτέλεια οι διακοπές για τους Έλληνες: Ακόμη πιο ακριβά φέτος τα εισιτήρια και η διαμονή στα νησιά

  Πολυτέλεια οι διακοπές για τους Ελληνες, με πέντε στους δέκα να δηλώνουν πως δεν...

  Ελληνικά Κεράσια Στην Ευρωπαϊκή Λίστα Απάτης: Εντοπίστηκε Απαγορευμένο Φυτοφάρμακο

  Η υπόθεση των ελληνικών κατεψυγμένων κερασιών, που εντοπίστηκαν με απαγορευμένο φυτοφάρμακο, έχει προσθέσει ένα...

  Περισσότερα

  Πυρκαγιά στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας: Επιχειρούν 18 Πυροσβέστες με 9 Οχήματα και 5 Αεροσκάφη

  Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (20/07) στη Φιλιππιάδα της Πρέβεζας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης...

  Τραγικό τέλος: Θάνατος ηλικιωμένου από πτώση στο μπάνιο της κατοικίας του

  Νεκρός εντοπίστηκε στο μπάνιο του σπιτιού του, ένας ηλικιωμένος άνδρας, στην Τριών Ναυάρχων, στην...

  Πολυτέλεια οι διακοπές για τους Έλληνες: Ακόμη πιο ακριβά φέτος τα εισιτήρια και η διαμονή στα νησιά

  Πολυτέλεια οι διακοπές για τους Ελληνες, με πέντε στους δέκα να δηλώνουν πως δεν...