More
  ΑρχικήΆρταΌλγα Γεροβασίλη: Όσο ο ρόλος της ΕΛΑΣ υποβαθμίζεται από την κυβέρνηση τόσο...

  Όλγα Γεροβασίλη: Όσο ο ρόλος της ΕΛΑΣ υποβαθμίζεται από την κυβέρνηση τόσο θεριεύει το οργανωμένο έγκλημα

  Δημοσιεύθηκε:

  Στην προσπάθεια του συνομιλητή της και υπουργού της ΝΔ να δικαιολογήσει μία ακόμη κυβερνητική αδυναμία αυτή της αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, καταφεύγοντας  στο νόμο Παρασκευόπουλου λόγω του οποίου …’πολλοί εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά ευτυχώς η ΝΔ ενίσχυσε τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ και αυστηροποίησε τον ποινικό κώδικα’, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε τα ακόλουθα:

  Όντως ενισχύθηκε η ΕΛΑΣ αλλά με ειδικούς φρουρούς που επικεντρώνονται κυρίως στη ρίψη χημικών στους διαδηλωτές. Εν τω μεταξύ το οργανωμένο έγκλημα θεριεύει. Το παραμύθι ότι φταίει ο νόμος Παρασκευόπουλου που αθωώνει εγκληματίες πρέπει να τελειώσει.

  Η αστυνομία αυτή την 4ετία δεν ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα. Όλες οι μαφίες είναι σε πλήρη εξέλιξη των δραστηριοτήτων τους και οι δολοφονίες είναι δεκάδες κατά την τετραετία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Greek Mafia, αλβανική, γεωργιανή δρουν ανενόχλητες με συνεργούς και από το αστυνομικό σώμα, δυστυχώς, και όχι μόνο.   Επί τριάμισι χρόνια βλέπουμε απανωτές δράσεις του οργανωμένου εγκλήματος και δεκάδες δολοφονίες.  Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ   συντάχθηκε δικογραφία  για την Greek Mafia και στάλθηκε στην δικαιοσύνη το 2018.   Συνεχίστηκε έκτοτε η έρευνα από την κυβέρνηση της ΝΔ;

  Επίσης, δουλειά της ελληνικής αστυνομίας δεν είναι μόνο οι συλλήψεις αλλά και το πώς «δένουν»  τις δικογραφίες που στέλνουν  στη δικαιοσύνη ώστε όταν φτάσουν εκεί να υπάρχουν ικανοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε είναι που οι κατηγορούμενοι πέφτουν στα  «μαλακά» και όχι επειδή δεν διαθέτουμε αυστηρό νομικό πλαίσιο!

  Διεθνώς εκτεθειμένη η κυβέρνηση  λόγω ανεπάρκειας –Προειδοποίηση Μπλίνκεν  σε κυβέρνηση Μητσοτάκη για το visa waiver– Η χώρα στερείται σύγχρονων εγγράφων ασφαλείας με ευθύνη των αρίστων  

  Η ασφάλεια των πολιτών και της χώρας είναι κάτι πολύ ευρύτερο και πολύ πιο σύνθετο από τη «μητσοτακική αντίληψη» που την εξισώνει με την άσκηση βίας και τη ρίψη χημικών. Είναι πολύ σοβαρό αυτό που μάθαμε χτες από τον κ. Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ότι η επίσκεψη Μπλίνκεν στη χώρα μας συνοδεύτηκε από την  αυστηρή προειδοποίηση ότι οι ΗΠΑ θα επανεξετάσουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα visa waiver (δηλαδή, την απαλλαγή των Ελλήνων πολιτών από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου στις ΗΠΑ).

  Ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση εδώ και τριάμισι χρόνια δεν υλοποίησε τα το απαραίτητο προαπαιτούμενο που δεν είναι άλλο από την υλοποίηση του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες. Θυμίζω ότι επί υπουργίας μου ως Υ.Προ.Πο, είχαμε πάρει το visa waiver. Διότι επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαμε ξεκινήσει το διαγωνισμό.  Αυτόν τον διαγωνισμό που βρισκόταν σε εξέλιξη λοιπόν, ακύρωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και κατόπιν προέβη σε νέο διαγωνισμό τον οποίο επίσης ακύρωσε και τέσσερα χρόνια μετά η χώρα βρίσκεται διεθνώς εκτεθειμένη και κυρίως χωρίς να διαθέτουν οι πολίτες σύγχρονα έγγραφα ασφαλείας.

  Έναν σοβαρό διαγωνισμό που σχετίζεται με σοβαρά θέματα ασφάλειας είχε να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση των αρίστων και δεν το έκανε, σε αντίθεση με τα ρεκόρ υψηλής επάρκειας που έχει χτυπήσει με τις απευθείας αναθέσεις.

  Ασκώ κριτική σε ό,τι και όποιον υπονομεύει την Ελληνική Αστυνομία. Είτε αυτό είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είτε αυτό είναι θύλακες οργανωμένου εγκλήματος εντός του σώματος, είτε τέλος ο τόνος τον οποίο δίνει η πολιτική ηγεσία.

  Η συζήτηση στο πάνελ διανθίστηκε με παρέμβαση- έκπληξη συνδικαλιστή της Αστυνομίας και όπως μαθαίνουμε υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ ο οποίος αποφάσισε να διαρρήξει τα ιμάτιά του δημοσίως με γενικότητες και θυμικές εκρήξεις αναφερόμενος στην πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη η οποία τον προέτρεψε να ενημερώνεται λίγο καλύτερα και του υπενθύμισε ότι  η δουλειά της αστυνομίας είναι να δέσει τις δικογραφίες και να τις πάει στον εισαγγελέα. «Επαναλαμβάνω ότι υπάρχουν κενά τα οποία η αστυνομία γνωρίζει καλύτερα από εμένα.  Είμαι σαφής», συνέχισε η κ. Γεροβασίλη  «αποδεικνύονται εμπλοκές αστυνομικών με μαφία και οργανωμένο έγκλημα. Η αστυνομία θα πρέπει να προβεί σε διαδικασίες αυτοκάθαρσης και να μην αφήνει να εξελίσσονται. Διότι υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι μπλέκονται συνειδητά, όπου μπορεί ο καθένας, για παράδειγμα στην απόκρυψη στοιχείων κ.λπ.  Ουδέποτε έχω κατηγορήσει το σώμα της ΕΛΑΣ. Αναφέρομαι όμως σε ό,τι και όποιον υπονομεύει την Ελληνική Αστυνομία. Είτε αυτό είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είτε αυτό είναι θύλακες οργανωμένου εγκλήματος εντός του σώματος, είτε τέλος είναι ο τόνος τον οποίο δίνει η πολιτική ηγεσία.

  «Κατά τα λοιπά, η χώρα διέθετε και διαθέτει νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, παρά τα όσα ισχυρίζεται η Νέα Δημοκρατία που θέλει να ξεπλύνει από το πολιτικό της σώμα ό,τι συμβαίνει εδώ και 4 χρόνια στο οργανωμένο έγκλημα με το ψέμα περί νόμου Παρασκευόπουλου» συμπλήρωσε η κ. Γεροβασίλη απευθυνόμενη στον συνομιλητή της και υπουργό της ΝΔ ο οποίος τήρησε ευλαβικά την επικοινωνιακή γραμμή της ΝΔ «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

  Όσο κι αν το επιθυμεί η κυβέρνηση η ατζέντα των εκλογών δεν είναι η 4ετία ΣΥΡΙΖΑ- Είναι η δεινή θέση των πολιτών, η καλπάζουσα ακρίβεια, η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και η ανορίωτη κερδοσκοπία που συνεχίζεται από το ανενόχλητο και ορατό χέρι της αγοράς

  «Δεινή η θέση των πολιτών στη μεγάλη τους πλειοψηφία», σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη σε ερώτηση για την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και της ακρίβειας και συνέχισε «Μέχρι χτες 700.000 άνθρωποι είχαν μπει στην πλατφόρμα του market pass, όπως μας ενημέρωσε ευχαριστημένος χθες στη Βουλή ο Πρωθυπουργός. Αυτή η εξαθλίωση των πολιτών που έχουν ανάγκη τα 20 και 30 ευρώ είναι αιτία ικανοποίησης; Και κυρίως λύνει τα κρίσιμα ζητήματα της επιδοτούμενης από την κυβέρνηση αισχροκέρδειας;

  Καλό θα ήταν να έχει υπόψιν της η ΝΔ ότι δεν θα κάνει εκλογές με βάση την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την περίοδο 15-19. Εμείς κριθήκαμε. Η ΝΔ θα κριθεί επίσης. Διότι παρά το γεγονός ότι κληρονόμησε από την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ μία υγιή οικονομία με 10 τρίμηνα ανάπτυξης και μαξιλάρι 37 δις, σήμερα έχει οδηγήσει τον τόπο στα πρωτεία της πιο ακριβής χώρας στην Ευρώπη με τους πιο χαμηλούς μισθούς με την χαμηλότερη αγοραστική δύναμη.  Διότι έδωσε επιδόματα τα οποία ήδη απορροφήθηκαν από τον πληθωρισμό αυτή τη στιγμή στα τρόφιμα τρέχει στο 15,4 %.

  Διότι δεν τόλμησε να παρέμβει στην αγορά και να αντιμετωπίσει την αισχροκέρδεια. Διότι υποσχέθηκε ότι η αύξηση του μισθού θα τρέχει με την ανάπτυξη και δεν το είδαμε. Διότι άσκησε διακυβέρνηση των απευθείας αναθέσεων στον «κύκλο της». Διότι εισήγαγε στη χώρα το πρωτοφανές σύστημα διακυβέρνησης Μητσοτάκη με την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και την ανορίωτη κερδοσκοπία που επιτρέπει το απολύτως ορατό χέρι της αγοράς!

  Τελευταία νέα

  Συνελήφθη στην Άρτα για Κλοπή μηχανής και Κατοχή Ναρκωτικών

  Το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας συνέλαβαν έναν ημεδαπό άνδρα, κατηγορούμενο για κλοπή...

  Πυκνώνει το μυστήριο για τον αγνοούμενο… Γιάννη Καραμπάτση – Με παρέμβαση εισαγγελέα το σπίτι του σφραγίστηκε

  Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η περίεργη εξαφάνιση του Γιάννη Καραμπάτση 49χρόνων από τον...

  Οδηγός φορτηγού τύφλα μεθυσμένος οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα της Ε.Ο. Άρτας

  Από μέλη της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας συνελήφθη ένας οδηγός, ο οποίος...

  Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

  Σοβαρό ατύχημα συνέβη στην περιοχή Μαγουλάς Λασιθίου, όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε χωρίς τις...

  Περισσότερα

  Συνελήφθη στην Άρτα για Κλοπή μηχανής και Κατοχή Ναρκωτικών

  Το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας συνέλαβαν έναν ημεδαπό άνδρα, κατηγορούμενο για κλοπή...

  Πυκνώνει το μυστήριο για τον αγνοούμενο… Γιάννη Καραμπάτση – Με παρέμβαση εισαγγελέα το σπίτι του σφραγίστηκε

  Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η περίεργη εξαφάνιση του Γιάννη Καραμπάτση 49χρόνων από τον...

  Οδηγός φορτηγού τύφλα μεθυσμένος οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα της Ε.Ο. Άρτας

  Από μέλη της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας συνελήφθη ένας οδηγός, ο οποίος...