More
  ΑρχικήΚόσμος«Πράξεις γενοκτονίας» καταλογίζει στο Ισραήλ  η εισηγήτρια του ΟΗΕ στην έκθεση της...

  «Πράξεις γενοκτονίας» καταλογίζει στο Ισραήλ  η εισηγήτρια του ΟΗΕ στην έκθεση της για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα  παλαιστινιακά εδάφη

  Δημοσιεύθηκε:

  Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα παλαιστινιακά εδάφη, Francesca Albanese, λέει ότι «υπάρχουν καλοί λόγοι» να πιστεύουμε ότι το Ισραήλ έχει διαπράξει αρκετές «πράξεις γενοκτονίας», σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, η οποία αναφέρεται επίσης στην «εθνοκάθαρση», αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

  «Η συντριπτική φύση και η κλίμακα της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα και οι καταστροφικές συνθήκες διαβίωσης που έχει προκαλέσει αποκαλύπτουν την πρόθεση να καταστρέψουν σωματικά τους Παλαιστίνιους ως ομάδα», λέει η Francesca Albanese.

  Η εισηγήτρια, η οποία έχει εξουσιοδοτηθεί από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά δεν μιλά εξ ονόματος της οργάνωσης, πρόκειται να παρουσιάσει την έκθεσh της σήμερα Τρίτη μπροστά σε αυτό το φόρουμ του ΟΗΕ στη Γενεύη.

  Η έκθεση με τίτλο “Anatomy of Genocide” καταλήγει στο συμπέρασμα ότι “υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι το όριο που δείχνει ότι οι πράξεις γενοκτονίας “έχουν διαπραχθεί ” κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα έχει φτάσει”.

  Στα συμπεράσματά της, η Francesca Albanese απαριθμεί τρεις πράξεις γενοκτονίας: «η δολοφονία των μελών της ομάδας, ο σοβαρός τραυματισμός της σωματικής ή πνευματικής ακεραιότητας των μελών της ομάδας και η σκόπιμη υποταγή της ομάδας σε «συνθήκες ύπαρξης που υπολογίζονται να παράγουν το σύνολο ή μερική  φυσική καταστροφή».

  Είναι τρεις από τις πέντε πράξεις γενοκτονίας που αναφέρονται στη Σύμβαση για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας.

  Η ισραηλινή αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ στη Γενεύη “απέρριψε εντελώς την έκθεση” και είπε σε μια δήλωση της ότι ήταν μέρος μιας “εκστρατείας με στόχο να υπονομεύσει τα ίδια τα θεμέλια του εβραϊκού κράτους”

  Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντέδρασαν επίσης στην έκθεση λέγοντας ότι «δεν έχουν λόγο να πιστεύουν ότι το Ισραήλ έχει διαπράξει πράξεις γενοκτονίας στη Γάζα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

  Στις 12 Φεβρουαρίου, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε στη Francesca Albanese να εισέλθει στο έδαφός του μετά τα σχόλιά της για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, σχόλια που θεωρήθηκαν «αντισημιτικά» από τις ισραηλινές αρχές.

  Στην έκθεση της, η Albanese υποστηρίζει ότι «τα πρότυπα των σκοτωμένων αμάχων που φεύγουν νότια σε συνδυασμό με δηλώσεις ανώτερων ισραηλινών αξιωματούχων που ισχυρίζονται την πρόθεσή τους να απομακρύνουν βίαια Παλαιστίνιους από τη Γάζα και να τους αντικαταστήσουν με Ισραηλινούς εποίκους οδηγούν εύλογα στο συμπέρασμα ότι οι εντολές εκκένωσης και οι ασφαλείς ζώνες χρησιμοποιήθηκαν ως όργανα γενοκτονίας για την επίτευξη εθνοκάθαρσης».

  «Οι πράξεις γενοκτονίας εγκρίθηκαν και εφαρμόστηκαν μετά από δηλώσεις γενοκτονικών προθέσεων από υψηλόβαθμους στρατιωτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους», αναφέρει η έκθεση.

  Ισχυρίζεται επίσης ότι το Ισραήλ αντιμετώπισε de facto «μια ολόκληρη ομάδα» και τις υποδομές της ως «τρομοκρατικές» ή ως «υποστηρικτές της τρομοκρατίας», μετατρέποντας έτσι τα πάντα και τους πάντες σε στόχο ή παράπλευρη απώλεια.

  Στην έκθεσή της η Francesca Albanese αναφέρει ότι «η ισραηλινή γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα είναι ένα ακόμη στάδιο σε μια μακρά διαδικασία καταστολής από τους εποίκους».

   

   

   

  Πηγή: Αgerpres.ro

  Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου – ertnews.gr

  Τελευταία νέα

  Καύσιμα, εισιτήρια και πληθωρισμός τροφίμων αλλάζουν τις πασχαλινές καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων

  Η συνεχιζόμενη ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά φέρνει διαφορές στις πασχαλινές καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων. Στην έρευνα του Ινστιτούτου...

  Ιωάννινα: Συνελήφθησαν 3 άτομα για εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών

  Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων τρεις...

  Κατά 1,5 χρόνο θα αυξηθούν μετά το 2027 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης! – Μεγαλύτερη η αύξηση στις γυναίκες λόγω μεγαλύτερου προσδόκιμου ζωής

  Σοκ προκαλούν οι προβλέψεις σύμφωνα με τις οποίες κατά 1,5 έτος αναμένεται να αυξηθούν...

  Περισσότερα

  Καύσιμα, εισιτήρια και πληθωρισμός τροφίμων αλλάζουν τις πασχαλινές καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων

  Η συνεχιζόμενη ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά φέρνει διαφορές στις πασχαλινές καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων. Στην έρευνα του Ινστιτούτου...

  Ιωάννινα: Συνελήφθησαν 3 άτομα για εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών

  Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων τρεις...