More
  ΑρχικήΉπειροςΠροκλητικοί και προσβλητικοί ταυτοχρόνως, υποτιμητικοί και της νοημοσύνης μας, που αναρωτιόμαστε αν...

  Προκλητικοί και προσβλητικοί ταυτοχρόνως, υποτιμητικοί και της νοημοσύνης μας, που αναρωτιόμαστε αν είναι στα καλά τους ή πιστεύουν ότι οι πολίτες είναι ηλίθιοι!

  Δημοσιεύθηκε:

  Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής

  ΔΕΝ είχαμε σκοπό να ασχοληθούμε με τις επαναλαμβανόμενες και ανιαρές πιά πομφόλυγες των κκ.Καχριμάνη και Ελισάφ, Περιφερειάρχη και Δημάρχου αντιστοίχως και μάλιστα μεσούντος του Αυγούστου.

  Δίνουν την εντύπωση ότι κάτι έπαθαν! Κρίνουμε από πολλά, αλλά κυρίως από τις προ ημερών προκλητικές δηλώσεις τους για τη διαχείριση των απορριμμάτων και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το φωτισμό των Ιωαννίνων και Πρέβεζας. Προκλητικοί και προσβλητικοί ταυτοχρόνως, υποτιμητικοί και της νοημοσύνης μας, τόσο που αναρωτιόμαστε αν είναι στα καλά τους ή πιστεύουν ότι οι πολίτες είναι ηλίθιοι!

  Ο ΕΝ πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών Περιφερειάρχης αφού καθύβρισε μαινόμενος τους δημάρχους, που αποφάσισαν να πάρει ο ΦΟΔΣΑ τη διαχείριση των απορριμμάτων και του εργοστασίου επεξεργασίας του, με ανακοίνωσή του χειροτέρεψε τα πράγματα σε ό,τι αφορά τη δυνατότητά του για ορθή κρίση.

  Θα πάει λέει στον Εισαγγελέα επειδή ακόμη δεν λειτουργούν οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων!!! Πρώτη φορά ακούμε άνθρωπο να θέλει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του εαυτού του, με δεδομένο ότι εκείνος είχε την ευθύνη κατασκευής και λειτουργίας τους! Εκείνος έδινε παρατάσεις επί παρατάσεων της αποπεράτωσης επί χρόνια, παρά τις επικρίσεις!

  ΤΩΡΑ που η κυβέρνηση του πήρε την αρμοδιότητα και το ΔΣ του Αναγκαστικού Συνδέσμου υπερθεμάτισε, εξεμάνη χάνοντας τον έλεγχο. Ήταν βλέπετε πολλά τα χρήματα που διαχειρίζονταν και ακόμη μεγαλύτερη η δύναμη που αντλούσε, κάνοντας κουμάντο και στους Δήμους της Ηπείρου.

  Κι αφού λοιπόν είπε αυτά τα παλαβά περί προσφυγής στην Εισαγγελική Αρχή, ως ικέτης απευθύνθηκε στους Δήμους και ΦΟΔΣΑ να πάνε στο γραφείο του να συζητήσουν και να συνεργαστούν για κάποιο χρονικό διάστημα… « μέχρι να μάθουν τη δουλειά»!!! Τι να τους μάθει ο … «μάστορας»; Τι είναι μαθητευόμενοι ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί; Μήπως πως να κάνουν απευθείας αναθέσεις; Τη γνωρίζουν πολύ καλά τη «δουλειά», οπότε ας μην ανησυχεί!

  ΑΣ το πάρει απόφαση τελείωσε για αυτόν η ιστορία με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ας βρει άλλο θέμα για να επιδοθεί σε ασκήσεις διαχείρισης και νομής της εξουσίας. Αλλά να που και ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ.Ελσάφ συμπλέει για τα Απορρίμματα με τον κ.Καχριμάνη, για τους δικούς του λόγους. Άλλωστε αποδείχτηκε ότι αλληλοστηρίζονται, έχοντας αποκούμπι τον Μητροπολίτη κ.Μάξιμο.

  Δυσαρεστήθηκε λοιπόν ο κ.Ελισάφ από τις εξελίξεις, αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι το ποτάμι δε γυρίζει πίσω! Το ίδιο όμως κάνει και με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το φωτισμό με λάμπες τύπου led! Συμφωνεί με τον Περιφερειάρχη για την έκπτωση …1% που έδωσε η ΤΕΡΝΑ (με τη οποία υποτίθεται ότι συγκρούεται η Περιφέρεια…) και μάλιστα το θεωρεί ευεργετικό για τους πολίτες των Ιωαννίνων!(και η ΙΝΤΡΑΚΑΤ στην Πρέβεζα 3%!!)

  ΕΝΑ έργο, που την εξέλιξή του εμπόδισε όταν εξελέγη δήμαρχος και που θα το έφτιαχνε ο Δήμος με 2,5 εκατ. και που τώρα θα κοστίσει 19,5 εκατ. με την ΤΕΡΝΑ να παρακρατά το σύνολο του ποσού από τα ανταποδοτικά τέλη για δώδεκα χρόνια! Αυτό είναι το «ζουμί» κι όλα τάλλα που έλεγε ο κ.Ελισάφ στο δελτίο Τύπου είναι παραμύθια της Χαλιμάς, όπως και τα περί …ζήλειας και …θλίψης επειδή (σε πείσμα όλων μας) φτιάχνει έργα που θα μείνουν στην ιστορία!

  Όπως ο άχρηστος και αχρείαστος κόμβος στο κέντρο της πόλης, μερικά πεζοδρόμια λες και δεν πρέπει κάτι να κάνει, την «αξιοποίηση» του παλιού κτιρίου στη Δομπόλη με μελέτες που ουδείς γνωρίζει ή του πάρκου Πυρσινέλλα, ακόμη χειρότερα. Είπε πολλά με τη γνωστή του αλαζονεία και δε σκέφτηκε ότι είναι δυνατόν να υπάρξει πολίτης που να …θλίβεται όταν μιά Δημοτική Αρχή παράγει έργο;

  ΕΝ πάση περιπτώσει θα πούμε ότι είναι θεμιτό να υπερασπίζεται έστω και το «τίποτε» που δημιουργεί, αλλά ας φροντίσει τουλάχιστον να είναι καθαρή η πόλη που βρωμάει. Ας φροντίσει να έχουν καθαρό και επαρκές νερό οι πολίτες, που δεν το έχουν και το χρυσοπληρώνουν.

  Όμως δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία των Ιωαννίνων, ο δήμαρχος να υβρίζει και να λοιδορεί τους πολίτες ή τέλος πάντων όσους διαφωνούν μαζί του! Ποιός νομίζει ότι είναι; Στο κάτω- κάτω δήμαρχος μειοψηφίας είναι και αν «δημαρχεύει» το οφείλει κυρίως στον κ.Νίκο Γκόντα, τον οποίο στο παρελθόν έστελνε στα δικαστήρια με αστήρικτες κατηγορίες (μετά του κ.Φ.Φίλιου) και με μίσος- και ακόμη δεν είχε τη γενναιότητα να ζητήσει συγγνώμη.

  ΟΤΙ είναι ο «πρώτος Εβραίος δήμαρχος» όπως ακόμη επαίρεται, μας αφήνει παντελώς αδιάφορους. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι αν μπορεί να κάνει καμιά δουλειά της προκοπής για τα Γιάννινα και αν είναι σε θέση να σεβαστεί τους Γιαννιώτες- κι όσους δεν τον ψήφισαν.

  Αλλά φαίνεται πως δεν μπορεί, αλλά κι αυτό θα το θεωρήσουμε ως μια αναμενόμενη αντικειμενική αδυναμία. Ως γιατρός και δάσκαλος- καθηγητής Ιατρικής ίσως να διέπρεπε, αλλά για δήμαρχος δεν κάνει. Είναι σαν τον επιτυχημένο λοχία, που αν τον κάνουν ανθυπολοχαγό θα διαλύσει το λόχο, θα είναι αποτυχημένος. Κάπως έτσι και με τον προπετή «λοχία» κ.Μωυσή Ελισάφ…

  Τελευταία νέα

  Μαύρη μέρα στην Άρτα: Σκοτώθηκε 23χρονος με την μηχανή του

  Σήμερα, στις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή της Άρτας, ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν...

  Ακόμα ένα περιστατικό τηλεφωνικής απάτης στην Άρτα – Απατεώνες έκλεψαν από ηλικιωμένη 13.000 ευρώ

  Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπής, που εμπλέκεται σε περιστατικό τηλεφωνικής απάτης στην Άρτα Απέσπασε 13.000 ευρώ...

  Δικαιοσύνη για τον Οδυσσέα: Ο οδηγός που τον παρέσυρε και τον άφησε να πεθάνει κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

  Η στιγμή της δικαστικής αντιμετώπισης για τον θάνατο του Ανδρέα-Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου, του 46χρονου ιδρυτικού...

  Τραγικό λάθος σε χειρουργείο: Του αφαίρεσαν το λάθος νεφρό και τον άφησαν με τον καρκίνο!

  Απίστευτο και όμως πέρα για πέρα αληθινό, το περιστατικό σε νοσοκομείο καθώς ασθενής κατήγγειλε...

  Περισσότερα

  Μαύρη μέρα στην Άρτα: Σκοτώθηκε 23χρονος με την μηχανή του

  Σήμερα, στις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή της Άρτας, ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν...

  Ακόμα ένα περιστατικό τηλεφωνικής απάτης στην Άρτα – Απατεώνες έκλεψαν από ηλικιωμένη 13.000 ευρώ

  Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπής, που εμπλέκεται σε περιστατικό τηλεφωνικής απάτης στην Άρτα Απέσπασε 13.000 ευρώ...

  Δικαιοσύνη για τον Οδυσσέα: Ο οδηγός που τον παρέσυρε και τον άφησε να πεθάνει κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

  Η στιγμή της δικαστικής αντιμετώπισης για τον θάνατο του Ανδρέα-Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου, του 46χρονου ιδρυτικού...