More
  ΑρχικήΆρταΣτο αρχείο η μήνυση κατά του Δονάτου Παππά για τον σταθμό του...

  Στο αρχείο η μήνυση κατά του Δονάτου Παππά για τον σταθμό του Β. Πήχα- Η Εισαγγελέας διερευνά τις παρανομίες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Άρτα.

  Δημοσιεύθηκε:

  Στο αρχείο κατά το άρθρο 51 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας έθεσε η Εισαγγελέας Πλημελλημάτων της Άρτας την μήνυση που είχε ασκήσει κατά του δημοσιογράφου του fanaripress.gr και του artinos.gr κ. Δονάτου Παππά, ο κ. Ευάγγελος Πήχας, αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αφορούσαν τον ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΑΡΤΑ.

  Να σημειωθεί ότι ο κ. Πήχας, έχει κάνει και αγωγή σε βάρος του κ. Παππά, ζητώντας το ποσό των 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη και απώλεια εισοδημάτων από την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην λειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών στις συχνότητες 101,5 και 102,5, με αναφερόμενη από αυτόν διαχείριση τους από τις εταιρίες JOIN MEDIA ΙΚΕ και πρόσφατα της PEGASUS MEDIA IKE με διαχειριστή τον κ. Ευάγγελο Πήχα).

  Προκειμένου να αποδείξουμε το αυτονόητο, υποβάλλαμε από την αρχή του έτους 2023 μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διερευνήσει ο Εισαγγελέας Άρτας, την λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο στις ανακοινώσεις του αναφέρει ως ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων ραδιοφωνικών σταθμών άλλα πρόσωπα, ένας εκ των οποίων έχει αποβιώσει, χωρίς να αναφέρει μεταβίβαση αδειών στις ως άνω εταιρίες που διαχειρίζεται ο κ. Πήχας.

  Επίσης ζητήσαμε να διερευνήσει κατά πόσο είναι νόμιμη η αναμετάδοση του προγράμματος ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και του Real Fm, χωρίς να υπάρχει σχετική ανακοίνωση στο ΕΣΡ. Ζητούμε να διερευνηθεί, αν υποβάλλεται το πρόγραμμα των εκπομπών των συγκεκριμένων ραδιοφωνικών σταθμών, αν εκπέμπουν με το δηλωθέν όνομα (διακριτικό τίτλο). Περαιτέρω να αναζητηθεί η ευθύνη σχετικά με τα συγγενικά και πνευματικά δικαιώματα των μουσικών παραγωγών, τα οποία δεν φαίνονται να εισπράττονται, καθώς στην ανακοίνωση του ΕΣΡ εμφανίζονται άλλοι ιδιοκτήτες από τις διαχειρίστριες εταιρίες.

  Για όλα αυτά, υποβάλλαμε μήνυση και για την διερεύνηση πιθανόν ευθυνών του ίδιου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο εδώ και ένα έτος γνωρίζει την κατάσταση και κωφεύει, άλλως δεν ενημερώνει σωστά το κοινό αναφορικά με την κατάσταση που ισχύει, εν αντιθέσει με τους άλλους σταθμούς της Άρτας, αλλά και τους τηλεοπτικούς σταθμούς της περιοχής, στον οποίον ο κ. Πήχας το τελευταίο διάστημα εργάζεται (άγνωστο με ποια ιδιότητα, ως εργαζόμενος ή ως συνεργαζόμενος σχολιαστής – δημοσιογράφος).

  Ένα θέμα δημοσίου συμφέροντος, όπως είναι η διαχείριση των δημοσίων συχνοτήτων της χώρας, θα έπρεπε να ενδιαφέρει και την πολιτική ηγεσία της περιοχής μας. Να θυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παππάς δικάστηκε για απιστία, επειδή ασχολήθηκε με τις δημόσιες συχνότητες. Εδώ στην Άρτα, δεν υπάρχει δημόσια πολιτική ευθύνη; Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κατάθεσε ως μάρτυρας στην μήνυση του κ. Πήχα σε βάρος του κ. Παππά, αναφέροντας ότι ο ίδιος επιθυμούσε να αποκτήσει ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά του φάνηκαν πολλά τα χρήματα.

  Από κει και πέρα όμως βλέπουμε το Επιμελητήριο Άρτας να πληρώνει ραδιοφωνικές καταχωρήσεις σε εταιρία που δεν έχει άδεια ραδιοφωνικών συχνοτήτων (και δηλώνει ότι τις διαχειρίζεται, πράγμα παράνομο και απαγορευτικό από το νόμο). Εταιρίες υπό οικονομική εξυγίανση όπως είναι ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός, έχουν ελέγξει αν έχει άδεια λειτουργίας η εταιρία που πληρώνουν την διαφήμιση και που κάνει ο κ. Πήχας στην εκπομπή του; Πολιτικοί, όπως οι υπουργοί μας, οι βουλευτές μας και οι υποψήφιοι, οι οποίοι γνωρίζουν την πραγματικότητα, με ποια ελαφρότητα περνάνε από τα στούντιο -αλήθεια έχουν studio ή μόνο διεύθυνση στα χαρτιά- των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων των εταιριών που δεν έχουν άδεια δημόσιας συχνότητας.

  Δεν τους κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει όνομα ραδιοφώνου, το οποίο υποχρεωτικά ανά τακτά διαστήματα πρέπει να ανακοινώνεται και παρουσιάζεται μόνο ο χαρακτηρισμός “το ενημερωτικό ραδιόφωνο της Άρτας”; Δεν τους βρωμάει κάτι;

  Ή έχουν συνηθίσει στην οσμή αυτή της διαπλοκής ΜΜΕ και Πολιτικής; Αυτό που λέμε εμείς έχει μόνο μια ερμηνεία: Συγκάλυψη. Και γρήγορα, όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος της εισαγγελικής αρχής, θα δημοσιοποιήσουμε τα αποτελέσματά της και θα φροντίσουμε όποιος πει ότι “δεν γνώριζε” να μάθει ότι στην Άρτα, δεν υπάρχει “δεν γνωρίζω”, αλλά “σιωπαίνω και συγκαλύπτω”.

  Τελευταία νέα

  Συνελήφθη στην Άρτα για Κλοπή μηχανής και Κατοχή Ναρκωτικών

  Το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας συνέλαβαν έναν ημεδαπό άνδρα, κατηγορούμενο για κλοπή...

  Πυκνώνει το μυστήριο για τον αγνοούμενο… Γιάννη Καραμπάτση – Με παρέμβαση εισαγγελέα το σπίτι του σφραγίστηκε

  Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η περίεργη εξαφάνιση του Γιάννη Καραμπάτση 49χρόνων από τον...

  Οδηγός φορτηγού τύφλα μεθυσμένος οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα της Ε.Ο. Άρτας

  Από μέλη της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας συνελήφθη ένας οδηγός, ο οποίος...

  Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

  Σοβαρό ατύχημα συνέβη στην περιοχή Μαγουλάς Λασιθίου, όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε χωρίς τις...

  Περισσότερα

  Συνελήφθη στην Άρτα για Κλοπή μηχανής και Κατοχή Ναρκωτικών

  Το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας συνέλαβαν έναν ημεδαπό άνδρα, κατηγορούμενο για κλοπή...

  Πυκνώνει το μυστήριο για τον αγνοούμενο… Γιάννη Καραμπάτση – Με παρέμβαση εισαγγελέα το σπίτι του σφραγίστηκε

  Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η περίεργη εξαφάνιση του Γιάννη Καραμπάτση 49χρόνων από τον...

  Οδηγός φορτηγού τύφλα μεθυσμένος οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα της Ε.Ο. Άρτας

  Από μέλη της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας συνελήφθη ένας οδηγός, ο οποίος...