More
  ΑρχικήΕλλάδαΣτον Άρειο Πάγο για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο Κώστας Βαξεβάνης -...

  Στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο Κώστας Βαξεβάνης – Υπουργοί, πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι – Ονόματα πέραν πάσης υποψίας στη λίστα των υποκλοπών

  Δημοσιεύθηκε:

  Στον Άρειο Πάγο έφτασε στις 11 το πρωί της Δευτέρας ο Κώστας Βαξεβάνης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη, μετά τις νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τα ονόματα που παρακολουθούσε το «σύστημα Μαξίμου» που έχουν προκαλέσει «σεισμό», προκειμένου να θέσει θέματα που προκύπτουν από την έρευνα.

  Ο Ισίδωρος Ντογιάκος έδωσε εντολή την Κυριακή για μια… απλή προκαταρκτική εξέταση από Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου να ακολουθεί την κυβερνητική γραμμή της υποβάθμισης των αποκαλύψεων του Documento.

  Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Βαξεβάνης είχε αιτηθεί συνάντηση με τον Ισίδωρο Ντογιάκο τη Δευτέρα, μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας των ονομάτων που βρίσκονται στα… ραντάρ του κυκλώματος παρακολουθήσεων του Μαξίμου (και πριν την ανάθεση της έρευνας σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών), προκειμένου να θέσει τα φλέγοντα ζητήματα που προκύπτουν μετά την έρευνα του Documento.

  Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento θα επισημαίνει τον κίνδυνο καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και τον κίνδυνο αδυναμίας ανάκτησής τους στο μέλλον και αναμένεται να ζητήσει από τον Ισίδωρο Ντογιάκο να ενοποιηθούν οι πέντε έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και ταυτόχρονα να ανατεθεί σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Κάτι που συνέβη και στην υπόθεση Novartis.

  Αναφορικά με τα «αποδεικτικά στοιχεία» που αναφέρουν κυβερνητικά χείλη, ο Κώστας Βαξεβάνης θα επικαλεστεί προστασία των πηγών αλλά θα περιγράψει προφορικά μηνύματα που έχουν καταγραφεί από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

  Υπουργοί, πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι – Ονόματα πέραν πάσης υποψίας στη λίστα των υποκλοπών

  Τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαµαρά, στελέχη της αντιπολίτευσης αλλά και υπουργούς της ίδιας της κυβέρνησης Μητσοτάκη παρακολουθούσε το ενιαίο σύστηµα υποκλοπών ΕΥΠ – Predator. Ο πρώην υπουργός ∆ηµόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στον οποίο είχε ανατεθεί θεσµικά η ασφάλεια των πολιτών και της δηµοκρατίας, ήταν και αυτός υπό παρακολούθηση. Από τον κατάλογο δεν λείπουν φυσικά επιχειρηµατίες, δηµοσιογράφοι και πρόσωπα που διατηρούσαν κρυφές σχέσεις µε τους πραγµατικούς στόχους. Το Documento φέρνει σήµερα στη δηµοσιότητα τµήµα της λίστας παρακολουθήσεων που δηλώνει την έκταση των παρακρατικών µεθόδων που χρησιµοποιήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πηγή της λίστας αλλά και των πληροφοριών που δηµοσιεύουµε σήµερα είναι δύο πρόσωπα που είχαν σηµαντικό ρόλο στις παρακολουθήσεις και εκτός από τη λίστα παρακολουθήσεων γνωρίζουν τις µεθόδους και τον σχεδιασµό. Οι πηγές (δεν επιδέχονται αµφισβήτηση) επιβεβαιώνουν αυτό που είχε δηµοσιεύσει το Documento πριν από µήνες, ότι το κακόβουλο λογισµικό εισάχθηκε στην Ελλάδα µέσω Κύπρου και στενών φιλικών και πολιτικών σχέσεων προσώπων από τον ∆ηµοκρατικό Συναγερµό (∆ΗΣΥ) Κύπρου και το Μέγαρο Μαξίµου.

  O ασκός του Αιόλου
  Μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του αρχηγού του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, στις εφηµερίδες υπήρξαν πληροφορίες για ακόµη επτά οκτώ πολιτικά πρόσωπα. Τα πολιτικά πρόσωπα είναι περισσότερα, ενώ η παρακολούθησή τους δεν είναι µόνο άµεση αλλά και έµµεση. Σε κάποιες περιπτώσεις όπως του Αντ. Σαµαρά και του Μιχ. Χρυσοχοΐδη η παρακολούθηση γινόταν µε µόλυνση της δικής τους συσκευής, σε άλλες όµως η συσκευή που προσβλήθηκε ανήκει σε πρόσωπο που διατηρεί στενές σχέσεις µε τον πραγµατικό στόχο.

  Ετσι παρακάµπτεται ο κίνδυνος να εντοπιστούν λόγω καχυποψίας ή ελέγχου ασφαλείας από τον στόχο και η παρακολούθηση γίνεται πλαγίως, καταγράφοντας τη συνοµιλία µε τρίτους. Οπως αποκάλυψε την Παρασκευή το documentonews.gr, τέτοια παρακολούθηση υπήρξε για τον φιλικό στην κυβέρνηση επιχειρηµατία Βαγγέλη Μαρινάκη, µέσω παρακολούθησης των τηλεφώνων του φίλου του επιχειρηµατία Θόδωρου Καρυπίδη και του δηµοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη. Η έρευνα του Documento συντείνει στο δεδοµένο ότι ΕΥΠ και Predator ήταν σε συνεργασία και αλληλοσυµπλήρωση, µε καθοδήγηση από κοινό κέντρο. Αυτός είναι ο λόγος που όταν αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση Ανδρουλάκη και αυτή του δηµοσιογράφου Θανάση Κουκάκη η κυβέρνηση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόµου προσπάθησε να µιλήσει για «ιδιωτική υπόθεση παρακολούθησης», ενώ κατά τη διάρκεια της (όποιας) έρευνας επιχειρήθηκε να βγει από το κάδρο η ΕΥΠ.

  Η µέθοδος
  Προτού πάµε στα ονόµατα, σηµασία έχει να πούµε τι στοιχεία προκύπτουν για τη µέθοδό τους. Η ανάθεση των παρακολουθήσεων γινόταν απευθείας στην ΕΥΠ µέσω Μαξίµου. Αυτός ήταν ο λόγος που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε προσωπικά την ΕΥΠ. Για µεγάλο χρονικό διάστηµα η ΕΥΠ ήταν αυτή που είχε αναλάβει τις παρακολουθήσεις. Τα πρόσωπα που επισυνδέονταν µε εισαγγελική εντολή για «λόγους εθνικής ασφάλειας» σπάνια έµεναν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ για µεγάλο χρονικό διάστηµα. Σκοπός της επίσηµης παρακολούθησης ήταν να εντοπιστεί µε ποιους έχει επαφή ο παρακολουθούµενος. ∆ηλαδή να ανιχνευτούν οι συχνές επαφές του. Αφού ανιχνεύονταν αναλάµβανε το Predator.

  Οι συχνοί συνοµιλητές του στόχου, ανυποψίαστοι συνήθως, µολύνονταν µε το λογισµικό. Πρόσωπα που συνδέονταν µε τους πολιτικούς, σύζυγοι ή εξωσυζυγικές τους σχέσεις, παρακολουθούνταν από το Predator.

  Στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων υπήρξαν επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Ολγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Σπίρτζης, υπουργοί και στελέχη της Ν∆ οι οποίοι είχαν διατυπώσει διαφωνίες µε τον Μητσοτάκη (ή αυτό πίστευε ο ίδιος) όπως ο Νίκος ∆ένδιας, αλλά και µια άλλη κατηγορία υπουργών που είχαν χαρακτηριστεί «ανήσυχοι και ύποπτοι» για σχέσεις µε επιχειρηµατίες ή µε άλλα κόµµατα. ∆ηλαδή στη λίστα παρακολουθήσεων υπάρχουν και «άνθρωποι του Κυριάκου Μητσοτάκη» οι οποίοι όµως θα µπορούσαν να τον εκθέσουν ή να τον προδώσουν.

  Εχει σηµασία για την ιστορία και µόνο να σηµειώσουµε ότι το πρώτο κύµα παρακολουθήσεων ξεκίνησε όταν επιχειρήθηκε να εξιχνιαστούν όχι οι πολιτικές προθέσεις αντιπάλων του Κυρ. Μητσοτάκη αλλά οι κινήσεις πολύ πολύ δικών του ανθρώπων. Η επιτυχία σε αυτό τον τοµέα «ικανοποίησης της περιέργειας και βίτσιου», όπως χαρακτηριστικά λέει η πηγή µας, ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόµο και την όρεξη για ευρύτερες παρακολουθήσεις.

  Οι πρώτες παρακολουθήσεις, σύµφωνα µε τις πληροφορίες µας, έγιναν στην περιοχή του Λαγονησίου, για να ανακαλυφθεί πού βρίσκεται και µε ποιους πρόσωπο οικείο στον πρωθυπουργό. Φαίνεται ότι η ιστορία της οικογένειας Μητσοτάκη επαναλαµβάνεται. Οι παρακολουθήσεις µε τους κοριούς του Χρήστου Μαυρίκη επί πατρός Μητσοτάκη ξεκίνησαν µε τα µικρόφωνα στραµµένα αρχικώς στους υπουργούς του αλλά και σε µέλη της οικογένειάς του.

  Ολοι υπό στενή παρακολούθηση
  Στη διάθεση του Documento βρίσκεται ο κατάλογος µε τους παρακολουθούµενους από το Predator υπό τις εντολές του Μαξίµου. Κανένας δεν µπορεί να πιστέψει ότι κάποιοι ιδιώτες αποφάσισαν να παρακολουθούν πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς της κυβέρνησης, ακόµη και τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, παραλύοντας κάθε έννοια ασφάλειας του κράτους. Αλλά ακόµη και αν συνέβη κάτι τέτοιο, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης έχει την πλήρη ευθύνη, ενώ διακριτή είναι πλέον η ευθύνη του να σταµατήσει την έρευνα για την υπόθεση. Σήµερα δηµοσιεύουµε τα ονόµατα που δίνουν το στίγµα της παρακρατικής λειτουργίας.

  Παρακολουθούνταν λοιπόν:

  Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν σε συνεχή παρακολούθηση. Η παρακινδυνευμένη απόφαση να παρακολουθηθεί ο Αντ. Σαμαράς αποδεικνύει την κάλυψη που είχε το σύστημα. Ο Αντ. Σαμαράς θεωρείται από τον Μητσοτάκη ως ο παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει τις εσωτερικές ισορροπίες μέσα στην κυβέρνηση. Οι θέσεις του για τα εθνικά θέματα και κυρίως η πιθανότητα να τις διατυπώσει δημόσια ήταν αυτό που ανησυχούσε τον Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης ο Αντ. Σαμαράς να ενημερώθηκε «από τα μέσα» ότι είναι στόχος.

  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Την παρακολούθηση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη υπονόησε πρόσφατα και η εφημερίδα «Βήμα» με δημοσίευμά της. Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης δεν σχολίασε ούτε όταν «φωτογραφήθηκε» στο δημοσίευμα ούτε τώρα που επικοινώνησε μαζί του το Documento. Η παρακολούθησή του όσο ήταν υπουργός σχετίζεται και με τις αντιπαραθέσεις και τις ομαδοποιήσεις μέσα στο υπουργείο και στην Ελληνική Αστυνομία. Και φυσικά είναι εξόχως προκλητική. Οσο και η σιγή του υπουργού.

  Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν επίσης σε εντατική παρακολούθηση. Η στάση του απέναντι στον Μητσοτάκη, οι θέσεις για θέματα εξωτερικής πολιτικής και η πολιτική του κουλτούρα τον κατέταξαν στον κατάλογο των υπό παρακολούθηση. Για τον Μητσοτάκη το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι θεωρούσε τον Δένδια αυτόν που θα ηγούνταν πιθανού εσωκομματικού πραξικοπήματος εναντίον του.

  Ολγα Γεροβασίλη. Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη τέθηκε υπό παρακολούθηση και για τις δύο ιδιότητές της. Το βασικό όμως είναι ότι η κ. Γεροβασίλη είναι συνομιλήτρια και στενή συνεργάτρια του Αλέξη Τσίπρα.

  Χρήστος Σπίρτζης. Για τους ίδιους λόγους μπήκε σε παρακολούθηση και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, o οποίος μάλιστα έχει καταθέσει μήνυση για την παρακολούθησή του και έχει δείξει το λινκ του κακόβουλου λογισμικού.

  Αδωνης Γεωργιάδης. Ο κατά τα φαινόμενα «πιστός του Μητσοτάκη» ήταν υπό παρακολούθηση. Το κέντρο υποκλοπών και οι πολιτικοί εντολείς θεωρούσαν τον υπουργό Ανάπτυξης αστάθμητο παράγοντα και μάλιστα τον χαρακτήριζαν επιπλέον δυναμικό στοιχείο που μπορεί να καταφύγει σε πολιτικούς εκβιασμούς. Ρόλο στην παρακολούθησή του έπαιξαν και καταγγελίες που υπήρχαν εναντίον του από επιχειρηματίες φιλικούς στο Μέγαρο Μαξίμου.

  Ευγενία Μανωλίδου. Μέσω της συζύγου του Αδ. Γεωργιάδη παρακολουθούσαν τον ίδιο, ενώ ευελπιστούσαν ότι κάποιες από τις κρίσιμες συνομιλίες του ο Γεωργιάδης μπορεί να τις κάνει μέσω Μανωλίδου. Σχετιζόμενα με την παρακολούθηση είναι και «κίτρινα» δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τη Μανωλίδου να πέφτει θύμα κακοποίησης του υπουργού αφότου ανακάλυψε μηνύματά του στο κινητό. Τα βρόμικα δημοσιεύματα ήταν στην πραγματικότητα ένας τρόπος να στείλουν σήμα στον υπουργό για τις επικοινωνίες του.

  Βασίλης Κικίλιας. Ο πρώην υπουργός Υγείας τέθηκε υπό παρακολούθηση αφενός επειδή θεωρήθηκε ότι έχει σχέσεις με επιχειρηματικούς παράγοντες που τον προωθούν για την ηγεσία της ΝΔ, αφετέρου γιατί κάποιοι τον είχαν χαρακτηρίσει αδύναμο κρίκο.

  Τζένη Μπαλατσινού. Η σύζυγος Κικίλια τέθηκε υπό παρακολούθηση για να καταγραφεί η συνολικότερη λειτουργία της υπουργικής οικογένειας.

  Ολγα Κεφαλογιάννη. Η βουλευτής της ΝΔ, σύμφωνα με τους ωτακουστές της, τέθηκε σε παρακολούθηση επειδή βρίσκεται σε τροχιά δημιουργίας ηγετικού προφίλ. Οι δημόσιες τοποθετήσεις της είχαν θορυβήσει το Μαξίμου. Ρόλο φυσικά έπαιξε το γεγονός ότι ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.

  Αλέξης Παπαχελάς. Ο διευθυντής της «Καθημερινής» θεωρήθηκε από το πολιτικό κέντρο των παρακολουθήσεων ως επικίνδυνος «να σύρει τον χώρο της ΝΔ σε επιλογές πέραν του Κυρ. Μητσοτάκη». Θεωρούσαν ότι η παρακολούθηση του Αλ. Παπαχελά μπορεί να αποφέρει πληροφορίες για το εσωτερικό της ΝΔ, για διαθέσεις επιχειρηματιών αλλά και για επαφές με ξένους παράγοντες.

  Λάκης Λαζόπουλος. Ο γνωστός καλλιτέχνης ήταν από τους πρώτους στόχους της παρακολούθησης, ως αντιπαθής και επικίνδυνος κατά το σύστημα Μαξίμου.

  Αλέξανδρος Διακόπουλος. Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Κυρ. Μητσοτάκη θεωρήθηκε επικίνδυνος για το σύστημα Μαξίμου όταν διατύπωσε θέσεις που ενόχλησαν τον Μητσοτάκη. Την εποχή που ο πρωθυπουργός διατεινόταν ότι το τουρκικό «Oruç Reis» δεν κάνει έρευνες σε αμφισβητούμενες περιοχές ο Διακόπουλος είχε δηλώσει ότι ερευνά μέσα στην ελληνική ΑΟΖ. Εκτός από την αποπομπή, κέρδισε και παρακολούθηση.

  Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Αμυνας φαίνεται ότι είχε πληροφορίες ή λόγους να υποψιάζεται παρακολούθηση. Κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης πέρυσι έχει καταγραφεί από επίσημες συνακροάσεις να θέλει επικοινωνία με «πακιστανικά τηλέφωνα». Δηλαδή ή είχε κάτι να κρύψει ή φοβόταν ότι παρακολουθείται.

  Χρήστος Σταϊκούρας. Οι παλιές σχέσεις του υπουργού Οικονομικών με τον Σαμαρά αλλά και ο κρίσιμος τομέας ευθύνης του που τον φέρνει σε επαφή με επιχειρηματίες τον έκαναν στόχο. Το κέντρο παρακολούθησης έδινε ιδιαίτερη σημασία σε υπουργούς που είχαν σχέσεις με επιχειρηματίες. Ο τομέας αυτών των σχέσεων έπρεπε να έχει την άδεια του Μαξίμου.

  Κωστής Χατζηδάκης. Πλήρως εναρμονισμένος με τις πολιτικές Μητσοτάκη, ο Κ. Χατζηδάκης βρέθηκε σε παρακολούθηση γιατί θεωρήθηκε ότι έχει τη δική του ατζέντα σε θέματα «επιχειρηματικότητας».

  Πόπη Καλαϊτζή. Πρόκειται για τη σύζυγο του Χατζηδάκη. Η παρακολούθηση και σε αυτή την περίπτωση συμπεριλάμβανε όλη την οικογένεια.

  Αριστοτελία Πελώνη. Η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος τέθηκε υπό παρακολούθηση για να διερευνηθούν οι σχέσεις της με δημοσιογράφους. Σύμφωνα με μία από τις πηγές, η ανησυχία τι κάνουν και με ποιους μιλάνε οι κατά καιρούς κυβερνητικοί εκπρόσωποι ήταν γενική. Υπάρχει πιθανότητα και άλλοι που υπηρέτησαν σε αυτήν τη θέση να ήταν υπό παρακολούθηση.

  Γιώργος Πατούλης. Η παρακολούθησή του, όπως υποστηρίζουν λακωνικά οι πηγές, αφορούσε και το πολιτικό στοιχείο (τις προθέσεις του δηλαδή για το αν θα αντιστρατευτεί τον Μητσοτάκη) και τα προσωπικά.

  Μαρίνα Πατούλη. Η παρακολούθηση της συζύγου Πατούλη συμπλήρωνε την παρακολούθηση του περιφερειάρχη.

  Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο πρώην επίτροπος ήταν αστάθμητος παράγοντας για το Μέγαρο Μαξίμου.

  Αλέξης Πατέλης. Ηθελαν να ξέρουν τα πάντα για τον Πατέλη, ο οποίος κατά καιρούς δεχόταν στο υπουργείο παράγοντες που δεν είχαν την επίσημη έγκριση.

  Νίκος Ανδρουλάκης. Η παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει επιβεβαιωθεί και τεχνικά και πολιτικά. Το πολιτικό κέντρο των υποκλοπών ενδιέφεραν οι προθέσεις του Ανδρουλάκη για μια μελλοντική κυβέρνηση με τη ΝΔ. Δεν ήταν ο μόνος που απ’ ό,τι φαίνεται παρακολουθήθηκε μέσα στο ΚΙΝΑΛ. Ο χώρος του ΚΙΝΑΛ ενδιέφερε και για διάφορα προσωπικά στοιχεία που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα εκβιασμού.

  Θόδωρος Καρυπίδης. Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αρη, φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργάτης του σε διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες (άμεσα ή έμμεσα), παρακολουθήθηκε για να γίνει καταγραφή των κινήσεων και των συνομιλιών του Βαγγ. Μαρινάκη. Πραγματικός στόχος ήταν ο Βαγγ. Μαρινάκης.

  Ειρήνη Καρυπίδη. Η αδερφή του Θόδ. Καρυπίδη, επιχειρηματίας και η ίδια, παρακολουθήθηκε για να συγκεντρωθούν στοιχεία για τον Μαρινάκη, ο οποίος κατά καιρούς εμφανιζόταν ως απειλητικός ή αστάθμητος παράγοντας για το Μέγαρο Μαξίμου.

  Γιάννης Κουρτάκης. Ποιος περίμενε ότι ο εκδότης της καρδιάς του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν υπό παρακολούθηση; Στην πραγματικότητα μέσω Κουρτάκη παρακολουθούσαν τον Βαγγ. Μαρινάκη ο οποίος ήταν συνομιλητής του. Ρόλο στην παρακολούθηση Κουρτάκη έπαιξε η φιλοδοξία του να εμφανιστεί ως παράγοντας του Μαξίμου και να κανονίσει το εσωτερικό παιχνίδι στην κυβέρνηση, πράγμα που έκανε τον Μητσοτάκη να δυσανασχετεί.

  Πάνος Κυριακόπουλος. Ο επικεφαλής των media του ομίλου Βαρδινογιάννη ήταν υπό παρακολούθηση για να είναι ενημερωμένοι για τις προθέσεις της μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας. Πραγματικός στόχος ήταν ο Βαρδινογιάννης, αλλά μια άμεση παρακολούθηση θεωρήθηκε παρακινδυνευμένη. Ο Κυριακόπουλος επίσης διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Ν. Δένδια και θεωρήθηκε πιθανός χρηματοδότης μιας μελλοντικής αντιμητσοτακικής πολιτικής κίνησης μέσα στη ΝΔ.

  Παναγιώτης Μπόμης. Υπεύθυνος του μιντιακού συγκροτήματος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Η παρακολούθησή του σχετιζόταν με τον Δ. Γιαννακόπουλο.

  Και φυσικά ο γνωστός δημοσιογράφος Θ. Κουκάκης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που αποκαλύφθηκε ότι είχαν πέσει θύμα παρακολούθησης. Ασχολείται με την αποκάλυψη μεγάλων τραπεζικών σκανδάλων, που ήταν από τα πρώτα τα οποία έσπευσε να «καθαρίσει» η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη με έναν κατάπτυστο και αντισυνταγματικό νόμο αμνήστευσης όλων των εμπλεκομένων.

  Ντοκουμέντα παρακολούθησης
  Τα στοιχεία, που ήρθαν στην κατοχή μας από πηγές που γνωρίζουν πράγματα και πρόσωπα για τις παρακολουθήσεις, είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη είναι το παράδειγμα του επιχειρηματία Θεόδωρου Καρυπίδη, για τον οποίο το documentonews.gr αποκάλυψε την Παρασκευή ότι είναι υπό παρακολούθηση με βάση τη λίστα την οποία έχει στην κατοχή του.

  Από τα στοιχεία που δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα πραγματικά φαίνεται να έχει διαπιστώσει την παρακολούθησή του, αφού στο τηλέφωνό του έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον τέσσερα κακόβουλα μηνύματα.

  Σε ένα από αυτά, το οποίο έλαβε στις 23 Ιουνίου 2021 και στο οποίο περιλαμβάνεται κακόβουλο λογισμικό, υπάρχει σύνδεσμος που μοιάζει να παραπέμπει στο YouTube, το οποίο συνοδεύεται με το λεκτικό: «Κάποτε μου το αφιέρωνες, αλλά τώρα μας έχεις ξεχάσει Θοδωρή μου. Ελπίζω να σε ξαναπετύχω στο Dry». Ο επιχειρηματίας ρωτάει «ποιος είναι» χωρίς να λάβει απάντηση.

  Στις 5 Οκτωβρίου νέο μήνυμα φτάνει στον επιχειρηματία με σύνδεσμο που μοιάζει να παραπέμπει στο cnn.gr αλλά περιλαμβάνει κακόβουλο λογισμικό. Το συγκεκριμένο συνοδεύεται από το λεκτικό «προεδράρα αυτό τον Αρη θέλουμε». Προφανώς ο αποστολέας γνωρίζει ότι επειδή αναφέρει τον Αρη, ο πρόεδρος της ομάδας θα πατήσει τον σύνδεσμο.

  Στις 8 Οκτωβρίου ακόμη ένα μήνυμα φτάνει στον Καρυπίδη, το οποίο περιλαμβάνει λινκ προς το blogspot edolio5 com. Πρόκειται για τον ίδιο σύνδεσμο που είχε σταλεί στους Νίκο Ανδρουλάκη, Χρήστο Σπίρτζη και Θανάση Κουκάκη. Το συγκεκριμένο μήνυμα έγραφε: «Πρόεδρε οι Αθηνέζοι θα χάσουν τον ύπνο τους με τις αποκαλύψεις αυτές ε;».

  Στις 17 Νοεμβρίου ο Θεόδ. Καρυπίδης λαμβάνει νέο μήνυμα με κακόβουλο λογισμικό, πάλι αθλητικού ενδιαφέροντος. Το μήνυμα παραπέμπει δήθεν στην ιστοσελίδα thestival.gr. Τo ακριβές link ήταν το thestival.news και συνοδευόταν από τη φράση «να δεις που ο Ιvan τα έκανε πλακάκια με τον μαλάκα το τίγρη για σένα!».

  Από τον έλεγχο προκύπτει ότι τα τέσσερα μηνύματα ήταν φορείς του κακόβουλου λογισμικού που φτιάχτηκε για να παρακολουθηθεί ο Καρυπίδης. Ο ίδιος σε ορισμένα από τα μηνύματα πάτησε τον σύνδεσμο, με αποτέλεσμα το λογισμικό να εγκατασταθεί στο τηλέφωνό του. Μέσα από αυτό έγινε και η παρακολούθηση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες. Αντίστοιχα λογισμικά στάλθηκαν και στην αδερφή του Θεόδ. Καρυπίδη Ειρήνη.

  Τελευταία νέα

  Άρτα: Πανηγυρικός Εσπερινός της Αναλήψεως με Ευχές για Ολοκλήρωση του Νέου Ναού στο Κοιμητήριο

  Στο νέο Κοιμητήριο της Άρτας μετέβη το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ο...

  Σοβαρό Περιστατικό στην Πρέβεζα: 16χρονος στην Πρέβεζα Παρασύρεται από Αυτοκίνητο Προσπαθώντας να Αποφύγει Σκύλο

  Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στην Πρέβεζα με έναν 16χρονο μαθητή να υφίσταται σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές...

  Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 68χρονο άνδρα και εξαφανίστηκε από το σημείο.

  Τροχαίο δυστύχημα με παράσυρση πεζού από διερχόμενο όχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (13/6) σε περιοχή...

  Σε συνθήκες φτώχειας 1 στους 4 Έλληνες – Τέταρτη φτωχότερη χώρα στην ΕΕ η Ελλάδα

  «Πρωταθλητισμό» στη φτώχεια κάνει Ελλάδα, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς ο 1 στους 4 ανθρώπους που...

  Περισσότερα

  Άρτα: Πανηγυρικός Εσπερινός της Αναλήψεως με Ευχές για Ολοκλήρωση του Νέου Ναού στο Κοιμητήριο

  Στο νέο Κοιμητήριο της Άρτας μετέβη το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ο...

  Σοβαρό Περιστατικό στην Πρέβεζα: 16χρονος στην Πρέβεζα Παρασύρεται από Αυτοκίνητο Προσπαθώντας να Αποφύγει Σκύλο

  Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στην Πρέβεζα με έναν 16χρονο μαθητή να υφίσταται σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές...

  Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 68χρονο άνδρα και εξαφανίστηκε από το σημείο.

  Τροχαίο δυστύχημα με παράσυρση πεζού από διερχόμενο όχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (13/6) σε περιοχή...