More
  ΑρχικήΆρταΣύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας : Στάση εργασίας για...

  Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας : Στάση εργασίας για την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, από τις 7 το πρωί μέχρι στις 3 το μεσημέρι.

  Δημοσιεύθηκε:

  Μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη που στρίμωξαν την κυβέρνηση της ΝΔ, η κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Απριλίου ενάντια στον αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης, είναι επιβεβλημένη!

  Παίρνουμε θέση δίπλα στους συναδέλφους μας από τους άλλους κλάδους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Δυναμώνουμε το απεργιακό μέτωπο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που κρατάει καθηλωμένους τους μισθούς μας, που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε κερδοσκοπικά ιδρύματα που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο, και τη σχέση γιατρού – ασθενούς σε μία απλή εμπορική συναλλαγή, που αποκλείει από τις υπηρεσίες υγείας το 50% των πιο φτωχών από τους φτωχούς, αυτών που «ζουν» με κάτω από 500 ευρώ, και την ίδια στιγμή εξασφαλίζει τζίρο 500 εκατομμύρια ευρώ στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα της υγείας, που επιβάλλει στους ασθενείς νέα χαράτσια για φάρμακα και εξετάσεις για να ελαφρύνει τους «αναξιοπαθούντες» επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας και να μειώσει τα ποσά που επιστρέφουν μέσω clawback στον ΕΟΠΥΥ. Τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια ευρώ για απεικονιστικές εξετάσεις θα πληρώσουν απευθείας στους ιδιώτες που επιχειρούν με την Υγεία οι ασθενείς από την τσέπη τους.

  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

  με πλήρες αίσθημα ευθύνης και ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, που πλειοδοτούν στην απεργοσπασία και την υπονόμευση των αγώνων, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας, έχουμε ήδη προκηρύξει στάση εργασίας για την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, από τις 7 το πρωί μέχρι στις 3 το μεσημέρι. Ταυτόχρονα ζητήσαμε από την ΠΟΕΔΗΝ, όπως και η πλειοψηφία των Συλλόγων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία της χώρας, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προκηρύξει απεργία για τις 17 Απριλίου, όπως έχει ήδη κάνει η ΟΕΝΓΕ. Μέχρι στιγμής στην ΠΟΕΔΗΝ επικρατεί σιγή νεκροταφείου.

  Στις 17 Απριλίου 2024, συμμετέχουμε στην στάση εργασίας και συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας.

  Απεργούμε για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και ζητάμε άμεσα:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Επέκταση και αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και κάλυψη όλων των οργανικών κενών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.
  • Καμία απόλυση εργαζομένου, συμβασιούχου ή επικουρικού, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία
  • Όχι στην «απογευματινή» επί πληρωμή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.
  • Όχι στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. Όχι στην άλωση των δημόσιων νοσοκομείων από τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που διαλύει και ιδιωτικοποιεί πλήρως την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία. Κατάργηση όλων των πληρωμών, (άμεσων και έμμεσων) των ασθενών.

  Απεργούμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους για τα κέρδη των λίγων. Ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Ενάντια στην προκλητική στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που σφαγιάζει και δεν «περιθάλπει», όπως προκλητικά και ανερυθρίαστα στήριξε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, παιδιά, τραυματίες και υγειονομικούς

  Είτε οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

  Όλοι/όλες στην στάση εργασίας και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Απριλίου, στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας

  Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας

  Τελευταία νέα

  Θαύμα στους Δρόμους της Άρτας”: Ο Παπάς με το παράνομο παρκάρισμα και η αυτοκινητιστική ανάσταση στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων

  Στην Άρτα, ένα περιστατικό που συνέβη πρόσφατα άφησε τους κατοίκους με χαμόγελα και γέλια....

  Άνοιξε η Έκθεση Μοντελιστών στην Άρτα

  Σήμερα, η Άρτα καλωσορίζει τους λάτρεις του μοντελισμού στην ετήσια Έκθεση Μοντελιστών, η οποία...

  Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Θεράποντος στην Άρτα

  Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος του θαυματουργού, στους Αγίους Αναργύρους...

  Φωτιά κατέστρεψε ΙΧ αυτοκίνητο στους Κωστακιούς Άρτας

  Ένα ΙΧ αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά στους Κωστακιούς Άρτας. Σύμφωνα με το artinos.gr...

  Περισσότερα

  Θαύμα στους Δρόμους της Άρτας”: Ο Παπάς με το παράνομο παρκάρισμα και η αυτοκινητιστική ανάσταση στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων

  Στην Άρτα, ένα περιστατικό που συνέβη πρόσφατα άφησε τους κατοίκους με χαμόγελα και γέλια....

  Άνοιξε η Έκθεση Μοντελιστών στην Άρτα

  Σήμερα, η Άρτα καλωσορίζει τους λάτρεις του μοντελισμού στην ετήσια Έκθεση Μοντελιστών, η οποία...

  Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Θεράποντος στην Άρτα

  Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος του θαυματουργού, στους Αγίους Αναργύρους...