More
  ΑρχικήΆρταΤην υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Αρταίων ανακοίνωσε επίσημα ο Χριστόφορος Σιαφάκας,

  Την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Αρταίων ανακοίνωσε επίσημα ο Χριστόφορος Σιαφάκας,

  Δημοσιεύθηκε:

  Την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Αρταίων ανακοίνωσε επίσημα ο Χριστόφορος Σιαφάκας, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν αντιδήμαρχος και ανεξαρτητοποιήθηκε από το συνδυασμό του Δημάρχου, Χρήστου Τσιρογιάννη.

  Ο κ. Σιαφάκας, με ανακοίνωση, έκανε γνωστή την απόφασή του να ηγηθεί συνδυασμού και να είναι υποψήφιος δήμαρχος, πιστεύοντας όπως τονίζει, σε μία ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση.

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
  Μετά από σχεδόν 8 χρόνια εκλεγμένος στην Αυτοδιοίκηση και σε θέσεις ευθύνης στο Δήμο Αρταίων, το δεύτερο Δήμο στην Ήπειρο και ένα χρόνο πριν τις Δημοτικές εκλογές, επιθυμώ να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου, να σας ενημερώσω για τις προθέσεις μου και να απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής σε όλους σας.
  Από την μελέτη και παρατήρηση όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο και έχοντας διατελέσει Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παιδείας, Πολιτισμού, Πρόνοιας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, καθώς και Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών, κατέληξα σε καινούρια συμπεράσματα και προσωπικές αποφάσεις.
  Με βάση βέβαια όλα τα παραπάνω είχα την τύχη να γίνω γνώστης σε μεγάλο εύρος, όλων των προβλημάτων τόσο των Κοινοτήτων όσο και της πόλης του Δήμου Αρταίων, αφού γεννήθηκα στην Τοπική Κοινότητα Βλαχερνών, αλλά ζω και εργάζομαι στην πόλη της Άρτας.
  Μετά από τόσα χρόνια στα Δημοτικά Συμβούλια, πιστεύω πλέον, πως μια πραγματικά ακομμάτιστη Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι εκείνη που πρέπει και μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο σύνολο των δημοτών χωρίς διακρίσεις και στις όποιες λύσεις χωρίς να επηρεάζεται από τα πολιτικά πιστεύω του καθενός δημότη. Μια αυτοδιοίκηση όπου θα χωρούν όλοι χωρίς διακρίσεις και χωρίς την κομματική τους ταυτότητα εμπόδιο στη λήψη αποφάσεων. Είμαστε λίγοι στον τόπο αυτό και κανείς δεν πρέπει να περισσεύει.
  Οι παλαιότερες αντιλήψεις ότι το κάθε κόμμα έπρεπε να έχει δικό του συνδυασμό στις αυτοδιοικητικές εκλογές και με μοναδικό σκοπό την καταμέτρηση των εκλογικών ποσοστών εκάστου κόμματος υποχωρούν, διότι σε τίποτα δεν ωφελεί ούτε τα κόμματα, πολύ δε περισσότερο ούτε τους δημότες ούτε τον τόπο, αλλά ούτε και οι ίδιοι οι δημότες το αποδέχονται.
  Επίσης δεν με βρίσκει σύμφωνο, προεκλογικά, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να εμφανίζονται και να δηλώνουν ότι εκπροσωπούν ανεξάρτητους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς και να διαπιστώνεται εκ των υστέρων ότι αυτό γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο υποψηφίων από διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς, μετά όμως το θετικό αποτέλεσμα να « μεταφράζεται » με κομματικές ταμπέλες συγκεκριμένων πολιτικών παρατάξεων.
  Η ανεξάρτητη Δημοτική Αρχή, μπορεί και πρέπει να λειτουργεί με στόχο τα προβλήματα του Δήμου, πράγμα που θα της επιτρέπει να συνεργάζεται αρμονικά και εύρυθμα με οποιαδήποτε κυβέρνηση – υπηρεσία και Αρχή επ’ ωφελεία των δημοτών και του τόπου γενικότερα. Έτσι θα δίνεται περισσότερη βαρύτητα σε πολύπλευρους σχηματισμούς που εκπροσωπούν και τα μεγαλύτερα τμήματα των τοπικών κοινωνιών.
  Έτσι κι αλλιώς οι ηγεσίες των περισσότερων πολιτικών κομμάτων τα τελευταία χρόνια δεν παρέχουν τα λεγόμενα πολιτικά «χρίσματα» σε υποψηφίους, αφήνοντας τις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν αυτούς που θεωρούν κατάλληλους για να διαχειριστούν τα τοπικά τους προβλήματα.
  Αγαπητοί συνδημότες,
  Πιστεύω πραγματικά ότι ο εκάστοτε Δήμαρχος μπορεί να προσφέρει σε μία εύλογη χρονική περίοδο και από εκεί και πέρα αρχίζει η οίηση της εξουσίας με αποτέλεσμα να απομακρύνεται από τον απλό πολίτη, κυρίως όμως να απουσιάζει η ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος στη λήψη των αποφάσεων. Εξάλλου το αρχαίο γνωμικό τα λέει όλα: « Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αιεί άρχει » .
  Όπως προανέφερα, οι γενικές γνώσεις μου, η πολυετής ενασχόλησή μου ως ελεύθερος επαγγελματίας, η εμπειρία από τα οκτώ χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και η υπηρέτησή μου σε θέσεις ευθύνης ως αντιδήμαρχος και μάλιστα διαφορετικών αντικειμένων, με οδήγησαν στην σκέψη να εξετάσω κατά πόσο η δική μου υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου του Δήμου Αρταίων θα μπορούσε να συμβάλλει με νέα πνοή, με μεγαλύτερο δυναμισμό, αλλά και με πλουραλισμό ιδεών στην εξυπηρέτηση των πολιτών, στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου, τη μεγαλύτερη επικοινωνία με τους δημότες, την ισόρροπη ανάπτυξη περιφέρειας και κέντρου της πόλης του Δήμου. Σίγουρα προηγήθηκε ώριμη σκέψη, μα κυρίως η πίστη μου στη συνεργασία, τη σύνθεση, την ομαδικότητα, τη συστηματική δουλειά, τη σταθερή παρουσία δίπλα στο δημότη και αποδίδοντας πάντα μεγάλη σημασία στο να ξεπεράσουμε ¨ κομματικές ¨ ταμπέλες.
  Τους προβληματισμούς μου τους μοιράστηκα με πολλούς γνωστούς και φίλους, με επώνυμους και ανώνυμους συνδημότες διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων και αντιλήψεων, οι οποίοι όχι μόνο συμφωνούν, αλλά και συστρατεύονται μαζί μου στην προσπάθεια ο Δήμος μας να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς στη λύση παλαιών, αλλά και στην αντιμετώπιση νέων προβλημάτων.
  Με όλες αυτές τις σκέψεις, ανακοινώνω την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος για τη θέση του Δημάρχου στον Δήμο Αρταίων στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές επιδιώκοντας ο συνδυασμός του οποίου επιθυμώ να ηγηθώ να μη φέρει καμία κομματική ταμπέλα στην πλάτη του, αλλά να είναι ένας συνδυασμός που θα χωρούν όλοι οι δημότες που επιθυμούν να προσφέρουν χωρίς διακρίσεις στη λύση των προβλημάτων του Δήμου μας.
  Φυσικά, ως ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη θα απευθυνθούμε σε όλα τα πολιτικά κόμματα και θα ενημερώσουμε για τις γενικές αρχές και θέσεις του συνδυασμού μας προσδοκώντας οι θέσεις αυτές να θεωρηθούν ουσιώδεις και χρήσιμες για τον τόπο.
  Θέλουμε να γνωρίζουν οι δημότες πως όλα τα προβλήματα θα αντιμετωπίζονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες τόσο για τις Κοινότητες όσο και για την πόλη της Άρτας.
  Παρέχουμε προς όλους την διαβεβαίωση ότι δεν είναι αυτοσκοπός, δεν πάσχουμε από τίτλους, αξιώματα ή οικονομικά οφέλη. Μας ενδιαφέρουν οι δημότες και ο τόπος που γεννηθήκαμε, που μεγαλώσαμε, που ζούμε και δουλεύουμε. Στηριζόμαστε στο να συνθέτουμε μέσα από διάλογο, στο να αποκτήσει ο Δήμος μας ενιαία ταυτότητα μέσα από θέσεις και αντιθέσεις.
  Με εκτίμηση και σεβασμό προς όλους τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες
  ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

  Τελευταία νέα

  Επιτυχία για τους Αθλητές των Special Olympics Άρτας στους Ιόνιους Αγώνες Στίβου

  Οι αθλητές των Special Olympics Άρτας βρέθηκαν στη γραφική Λευκάδα για να συμμετάσχουν στους...

  Ο Σκουφάς Κομποτίου Θρηνεί τον Θάνατο του Ηλία Οικονόμου”

  Η ομάδα του Σκουφά Κομποτίου πενθεί για τον θάνατο του Ηλία Οικονόμου, που είχε...

  «ΟΧΙ» στην εγκατάσταση και λειτουργία πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού στην λίμνη Πουρναρίου Άρτας

  Μια ακόμη αρνητική γνωμοδότηση σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού, ισχύος...

  Νέα Τροπή στο Έργο Βελτίωσης Οδικού Άξονα Αθαμανίου-Θεοδωριάνων

  Το έργο βελτίωσης και άρσης επικινδυνότητας στην παράκαμψη Αθαμανίου και τον οδικό άξονα Αθαμανίου...

  Περισσότερα

  Επιτυχία για τους Αθλητές των Special Olympics Άρτας στους Ιόνιους Αγώνες Στίβου

  Οι αθλητές των Special Olympics Άρτας βρέθηκαν στη γραφική Λευκάδα για να συμμετάσχουν στους...

  Ο Σκουφάς Κομποτίου Θρηνεί τον Θάνατο του Ηλία Οικονόμου”

  Η ομάδα του Σκουφά Κομποτίου πενθεί για τον θάνατο του Ηλία Οικονόμου, που είχε...

  «ΟΧΙ» στην εγκατάσταση και λειτουργία πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού στην λίμνη Πουρναρίου Άρτας

  Μια ακόμη αρνητική γνωμοδότηση σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού, ισχύος...