Ολοένα και πιο ξεκάθαρο γίνεται από το Μέγαρο Μαξίμου πως η επικοινωνιακή ανάκαμψη που αναζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέκα ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών περνά μέσα από την «καταδίκη» του Κώστα Καραμανλή του νεότερου, με την επιχείρηση αποδόμησής του και την μετατροπή του σε «Ιφιγένεια» που θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τις ευθύνες της κυβέρνησης να εξελίσσεται δυναμικά.
Διαστάσεις συντονισμένης επιχείρησης λαμβάνει η επίθεση στο πρόσωπο του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών στο βωμό της πολιτικής διάσωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Γιάννη Οικονόμου, τον Γιώργο Γεραπετρίτη αλλά και μέρος του μιντιακού συστήματος, την Πέμπτη είχε σειρά ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αυξάνοντας την πίεση στον Κώστα Καραμανλή τον νεότερο.
«Αν με ρωτούσατε εμένα τι θα έκανα. Αν και εφόσον είσαι συντετριμμένος, δεν θα μπορούσα να συμβάλω στον αγώνα της παράταξής μου. Αυτό είναι κάτι που σε συντρίβει συναισθηματικά. Αυτή είναι μία πολύ προσωπική και ειλικρινής απάντηση. Μετά από μία τέτοια συντριβή δε θα συνεισέφερα στην εκλογική προσπάθεια της παράταξής μου. Αν είναι κάποιος συντετριμμένος δεν πηγαίνεις μετά από 2 μήνες να κάνεις εκλογική καμπάνια σαν τίποτα να μη συμβαίνει. Εγώ έτσι θα αισθανόμουν» ανέφερε το πρωί της Πέμπτης ο Γ. Κουμουτσάκος, που διαβλέποντας την ευκαιρία της δικής του ανάκαμψης στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, ήρθε να ακολουθήσει τη γραμμή που έδωσε πρώτος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις αρχές της εβδομάδας.
Την εκμετάλλευση της παραίτησης Καραμανλή από το Μέγαρο Μαξίμου πιστοποίησε ο ίδιος ο «αντ’ αυτού» του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης. Στο επικοινωνιακό σόου «εκκαθάρισης» των κυβερνητικών ευθυνών που στήθηκε από τον «εκτελόντα χρέη υπουργού Μεταφορών», η αποποίηση των κυβερνητικών ευθυνών με την υπογράμμιση πως «έχουν αναληφθεί» από τον Κώστα Καραμανλή, έκανε ξεκάθαρο τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον πρώην υπουργό.
Υπενθυμίζεται πως προκαλώντας την πλειονότητα της κοινής γνώμης, ο Γ. Οικονόμου δήλωσε τη Δευτέρα πως «δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος» για τον παραιτηθέντα υπουργό, δίνοντας το σύνθημα για την αποδόμησή του. Παρότι σε άλλες περιπτώσεις επικαλείται τις κομματικές διεργασίες για το κλείσιμο των γαλάζιων ψηφοδελτίων, στην περίπτωση Καραμανλή ήταν κάθε άλλο παρά φειδωλός για το τι μέλλει γενέσθαι.
Το αυτό αποδείχτηκε και από τη νέα αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στο ζήτημα όταν κληθείς να σχολιάσει τις προκλητικές δηλώσεις Καραμανλή προ 20ημέρου στη Βουλή, απάντησε ότι «προφανώς και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής θα έχει αναθεωρήσει τις θέσεις του αυτές και η παραίτησή του ανάμεσα στα υπόλοιπα σημαίνει και μια ανάληψη αυτής της άστοχης προσέγγισης, του ελλείμματος ενημέρωσης και γνώσης που υπήρχε γύρω από το τι ίσχυε στον ΟΣΕ».
Την Τετάρτη, πατώντας στον συρμό των κοινωνικών αντιδράσεων, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος χρησιμοποίησε το δικό του παράδειγμα για να πιέσει ακόμα περισσότερο τον γόνο Καραμανλή. «Θα σας πω ότι το 2008, όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, για το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και υπόλοιπα κόμματα στη Βουλή το 2010 (…) Εγώ είπα το 2009 στον Καραμανλή δεν θα κατέβω υποψήφιος» δήλωσε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, αναγκάζοντας κατά πληροφορίες τον πρώην πρωθυπουργό να «διαρρεύσει» την αποστασιοποίησή του από τις σχετικές δηλώσεις.
Κορωνίδα της επιχείρησης γαλάζιας αποδόμησης Καραμανλή, η αδιανόητη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, που άνοιξε για τον πρώην υπουργό ακόμα και ζήτημα ποινικών διαστάσεων.
«Είσαι ο υπουργός Μεταφορών, μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ότι ‘ναι, έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα; Μα αν το πεις αυτό δεν θα μπει αύριο άνθρωπος μέσα (…) Είναι πιθανόν ο υπουργός Μεταφορών να σκέφτηκε ότι αν εγώ πω ότι έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα αύριο τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βάζοντας ο ίδιος τα ερωτήματα του «ενδεχόμενου δόλου» που έχει εδώ και ημέρες επικαλεστεί η αξιωματική αντιπολίτευση.
Επίσημη αντίδραση μέχρι στιγμής από τον Κ. Καραμανλή τον νεότερο δεν έχει υπάρξει, καθώς οι βαριές ευθύνες του στην τραγωδία των Τεμπών είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν ιδιαίτερη ελευθερία κινήσεων. Η οξύτητα των επιθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου στο πρόσωπό του θα κρίνουν εάν τελικά θα οδηγηθεί σε μία τέτοια, με τις πιθανότητες πλέον να αυξάνουν για το ενδεχόμενο απόσυρσής του από τις επικείμενες εκλογές.
documentonews.gr