More
  ΑρχικήΕλλάδα«Τσουνάμι» ακρίβειας με υπογραφή Μητσοτάκη σε κρέας και βενζίνη το Πάσχα

  «Τσουνάμι» ακρίβειας με υπογραφή Μητσοτάκη σε κρέας και βενζίνη το Πάσχα

  Δημοσιεύθηκε:

  Φωτιά» στον οικογενειακό προϋπολογισμο βάζει και το Πάσχα το κύμα ακρίβειας με υπογραφή Μητσοτάκη τόσο στην αγορά κρέατος όσο και στα καύσιμα. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης εγκαλεί ανοιχτά τον Άδωνη Γεωργιάδη, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για κοροϊδία.

  Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης στο Mega εμφανίστηκαν η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ Απόστολος Ραυτόπουλος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Σάββας Κεσίδης.

  Από την πλευρά του ο κ. Ραυτόπουλος τόνισε: «Αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα έρθουν στην Ελλάδα τα ρουμάνικα αρνιά που δεν πουλήθηκαν στο εξωτερικό λόγω του ότι έκριναν οι εκεί παραγωγοί πως δεν ήταν σε καλή σίτιση».

  Εν συνεχεία, εξήγησε πως: «καταργήθηκε με υπουργική απόφαση το 2020 η σφραγίδα που έφεραν στο πλάι, στα αρνιά, υπάρχει μόνο η ελληνική σφραγίδα. Έτσι θα βλέπει ο Έλληνας ‘ελληνοποιημένο’ αρνί και θα νομίζει ότι είναι ελληνικό… παντού, στα σούπερ μάρκετ. Αυτό θα συμβεί από τη Μ. Δευτέρα».

  Εξήγησε ότι: «η τιμή σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι 10,7-11 ευρώ το κιλό, για ελληνικό αρνί. Εχθές αυξήθηκε κατά 30 λεπτά, από τα 10,4 ευρώ. Πέρυσι πωλείτο 7,5-9,5 ευρώ» και πρόσθεσε: «Το Πάσχα το αρνί στα σούπερ μάρκετ θα ξεπεράσει τα 12 ευρώ και στα συνοικιακά καταστήματα στα κρεοπωλεία θα είναι στα 13-14 ευρώ και ένα ευρώ παραπάνω θα είναι το κατσίκι».

  Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Σάββας Κεσίδης που, από την πλευρά του, θύμισε ότι «πέρυσι οι τιμές ήταν 12,8-13,8 ευρώ στο αρνί και το κατσίκι 13,5-14,5 ευρώ περίπου σε όλη την Ελλάδα. Προσπαθούμε να μειώσουμε ακόμη περισσότερο το κέρδος μας και να κρατήσουμε αυτές τις τιμές. Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε».

  Και τόνισε: «Παρόλα αυτά, αυτό που έχουν δίκαιο οι κτηνοτρόφοι είναι Πρώτον δεν έχουν μιλήσει καθόλου με το υπουργείο Ανάπτυξης. Δουλειά τους είναι να μιλάνε με το υπουργείο που δυστυχώς δεν έχει μπει καθόλου στο παιχνίδι. Δεύτερον μίλησα προσωπικά με τον κ. Αναγνωστόπουλο την Τετάρτη 29 του μηνός. Την Πέμπτη είχαμε σαν Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρεοπωλών μίνι διάσκεψη με τον κύριο Γεωργιάδη. Όλα μέλι – γάλα, όλα συμφωνημένα, βγήκε την ανακοίνωση που διάβασε πριν ο κ. Ραυτόπουλος και μετά μέσα σε ένα βράδυ κάτι άλλαξε, κάτι ουρανοκατέβατο, ένα χέρι του θεού ακούμπησε την μπάλα και αλλάξανε τα πράγματα. Συμφωνήσαμε στο ότι δε θα μπει το αρνί και το κατσίκι στο πασχαλινό Καλάθι. Αυτό είπαμε. Γιατί δεν το έβαλε στη Βαρβάκειο; Η ανακοίνωση του πρώτου υπουργού της κυβέρνησης είναι πάνω από τις δηλώσεις τις δικές μας. Όταν ο ίδιος ο υπουργός το αλλάζει εμείς θεωρούμαστε ως κλάδος αδικημένοι, παραπονεμένοι και εγώ προσωπικά σαν Σάββας Κεσίδης όπου δίνω το χέρι μου προτιμώ να το κόψω παρά να το πάρω πίσω. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Και την επόμενη μέρα στέλνει τον κόσμο στα σούπερ μάρκετ. Τι άλλο να πούμε; Και τα Χριστούγεννα το ίδιο έγινε».

  Και συνέχισε λέγοντας: «Κατ’αρχήν στην κοροϊδία. Σαν επαγγελματίες ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν μας πειράζει τόσο πολύ ότι μπαίνει και το αρνί και το κατσίκι στα σούπερ μάρκετ όσο ότι η ίδια η κυβέρνηση στρέφει τον κόσμο να πάει να το αγοράσει από εκεί. Τον αντίπαλό μας τον ξέρουμε. Είμαστε επαγγελματίες. Αφήστε με λίγο, σας παρακαλώ».

  Και πρόσθεσε: «Πρώτον ο κόσμος δεν ξέρει τις ποιοτικές κατατάξεις. Το κάθε ένα έχει την τιμή του. Εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε τεχνικά να εξυπηρετήσουμε το καταναλωτικό κοινό. Έχει μείνει ένα αναπάντητο ερώτημα από το προηγούμενο Πάσχα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που τα έχετε γραμμένα – τα έχετε μπροστά σας εννοώ – είχαν μπει 82.064 ρουμάνικα αρνιά που πουλήθηκαν στην Ελλάδα. Ποτέ δεν μας απάντησε κανένας που πουλήθηκαν».

  Νωρίτερα, από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, ξεκαθάρισε πως η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα φτάσει έως και τα 2 ευρώ τις μέρες του Πάσχα.
  «Έχει δημιουργηθεί πανικός, μετά τις ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ», είπε περιέγραψε ότι: «χτες το πρωί στο μαγαζί, είχε τόσο κόσμο … πανικοβλήθηκε ο κόσμος. Θα μου πείτε, θα σωθεί με ένα γέμισμα; Καταλαβαίνετε πόσο επηρεάζουν οι ειδήσεις την αγοραστική δύναμη του κόσμου». «Ο κλάδος πάει βήμα-βήμα, με τα τιμολόγια. Εμείς, όσοι έχουμε αγοράσει μέχρι και χτες, είμαστε στα 1,9-1,91 ευρώ ανά λίτρο για την αμόλυβδη. Θα την βρείτε και 1,88 ευρώ, αλλά και 1,93-1,94 ευρώ, ανάλογα με τα τιμολόγια που έχουμε. Το πλαφόν είναι ακόμη στην πλάτη μας, μέχρι τέλος του Ιουνίου του 2023».

  Ερωτηθείσα εάν θα αγγίξει τα δυο ευρώ τις μέρες του Πάσχα, απάντησε: «Αν πάει έτσι, οπωσδήποτε. Όταν έχουμε 1.91-1.93 δε θα πάει στα νησιά;».

  Συνέστησε, ωστόσο: «όσοι θα φύγουν για διακοπές από Δευτέρα, θα πρέπει να φύγουν ‘γεμάτοι’, όχι με άδεια ρεζερβουάρ, πάνε στην Εθνική Οδό και μετά κάνουν παράπονα, Όχι μόνο για την τιμή όσο και για την ποιότητα στο καύσιμο».

   

   

  documentonews.gr

  Τελευταία νέα

  «Ο Εξορκισμός»: Ο Ράσελ Κρόου πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία θρίλερ στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

  Δύο χρόνια μετά τον «Εξορκιστή του Πάπα» του 2023, ο Ράσελ Κρόου πρωταγωνιστεί σε μια ακόμη...

  Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική (μεταγλωττισμένο) – Από Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

  Η ακαταμάχητη τρυφερότητα των πάντα (όπως την αγαπήσαμε και στα... «Κουνγκ-φου Πάντα») και τα...

  Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Φιλιππιάδα – Αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας.

  Ένας σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε πρόσφατα στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης. Το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο...

  Νέα κινηματογραφική εβδομάδα από σήμερα Πέμπτη 04 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

  Horizon: Ένα αμερικανικό έπος - Ο Κέβιν Κόστνερ κατακτά εκ νέου την Άγρια Δύση Τo...

  Περισσότερα

  «Ο Εξορκισμός»: Ο Ράσελ Κρόου πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία θρίλερ στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

  Δύο χρόνια μετά τον «Εξορκιστή του Πάπα» του 2023, ο Ράσελ Κρόου πρωταγωνιστεί σε μια ακόμη...

  Ο Πάντα-Πανγκ στην Αφρική (μεταγλωττισμένο) – Από Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Ορφέας” Άρτας

  Η ακαταμάχητη τρυφερότητα των πάντα (όπως την αγαπήσαμε και στα... «Κουνγκ-φου Πάντα») και τα...

  Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Φιλιππιάδα – Αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας.

  Ένας σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε πρόσφατα στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης. Το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο...